Dania główne Przepis na:
Tajski ryż z warzywami

Składniki
- ryż długoziarnisty, 1 torebka
- curry, 1 czubata łyżka
- marchewka, 2-3 szt.
- por, 1 lub 1/2
- pędy bambusa, 1/2 puszki
- kiełki fasoli MUNG, 1/2 puszki
- cebula, 1 lub 1/2
- sos sojowy, kilka kropel
- pieprz
- olej do smażenia
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Reklama
Reklama
Przygotowanie
-
Ryż gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem curry. Marchewkę kroimy w kostkę, pora w plasterki, cebulę w piórka. Dodajemy bambusa i fasolę mung (warzywa powinny być mniej więcej w równych proporcjach). Warzywa podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku pieprzem i sosem sojowym.
-
Ryż i warzywa mieszamy w naczyniu. Można jeszcze doprawić sosem.
Komentarze do przepisu (3)

wiola1100 14 maja 2010Zgłoś do usunięcia
szybkie i smaczne to coś dla mnie1 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 09 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo fajne danie,można dodać kilka kropli oleju sezamowego---(oleju tego nie używamy do smażenia).Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 08 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Expresowe danie. Bardzo sycące, każde mięsko do niego pasuje.1 Kto głosował? | Odpowiedz