Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotleciki z wiórkami kokosowymi podawane z sosem z mango oraz świeżą kolendrą.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 28
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Utrzyj rybę na purée i wymieszaj z 1 jajkiem, 1 łyżeczką soli, skórką i połową soku z limonki, czerwoną pastą chili (np. pasta Harisa), kolendrą, cebulą dymką i dwiema łyżkami wiórków kokosowych.
Umieść pozostałe wiórki kokosowe na głębokim talerzu, z masy rybnej uformuj okrągłe kotleciki i obtocz je wiórkami.
Nagrzej Airfyera do 180°C, kotleciki spłaszcz i umieść w koszu urządzenia.
Smaż kotleciki przez 7 minut, aż uzyskają złocisty kolor.
Pokrój mango w kostkę, zalej je sokiem z drugiej połowy limonki, zmieszaj z łyżeczką pasty Harisa (albo pasty z papryczek chilli) i dorzuć świeżą kolendrę.
Sos dodaj do kotlecików i danie gotowe.