Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Artykuł sponsorowany
Delikatne kotleciki z wiórkami kokosowymi podawane z sosem z mango oraz świeżą kolendrą.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8649
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7237
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4945
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327885
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8649
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7237
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4945
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327885
Składniki
Utrzyj rybę na purée i wymieszaj z 1 jajkiem, 1 łyżeczką soli, skórką i połową soku z limonki, czerwoną pastą chili (np. pasta Harisa), kolendrą, cebulą dymką i dwiema łyżkami wiórków kokosowych.
Umieść pozostałe wiórki kokosowe na głębokim talerzu, z masy rybnej uformuj okrągłe kotleciki i obtocz je wiórkami.
Nagrzej Airfyera do 180°C, kotleciki spłaszcz i umieść w koszu urządzenia.
Smaż kotleciki przez 7 minut, aż uzyskają złocisty kolor.
Pokrój mango w kostkę, zalej je sokiem z drugiej połowy limonki, zmieszaj z łyżeczką pasty Harisa (albo pasty z papryczek chilli) i dorzuć świeżą kolendrę.
Sos dodaj do kotlecików i danie gotowe.