Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Artykuł sponsorowany
Delikatne kotleciki z wiórkami kokosowymi podawane z sosem z mango oraz świeżą kolendrą.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1558
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 256
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 273
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 261
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 12124
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1558
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 256
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 273
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 261
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 12124
Składniki
Utrzyj rybę na purée i wymieszaj z 1 jajkiem, 1 łyżeczką soli, skórką i połową soku z limonki, czerwoną pastą chili (np. pasta Harisa), kolendrą, cebulą dymką i dwiema łyżkami wiórków kokosowych.
Umieść pozostałe wiórki kokosowe na głębokim talerzu, z masy rybnej uformuj okrągłe kotleciki i obtocz je wiórkami.
Nagrzej Airfyera do 180°C, kotleciki spłaszcz i umieść w koszu urządzenia.
Smaż kotleciki przez 7 minut, aż uzyskają złocisty kolor.
Pokrój mango w kostkę, zalej je sokiem z drugiej połowy limonki, zmieszaj z łyżeczką pasty Harisa (albo pasty z papryczek chilli) i dorzuć świeżą kolendrę.
Sos dodaj do kotlecików i danie gotowe.