Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Artykuł sponsorowany
Delikatne kotleciki z wiórkami kokosowymi podawane z sosem z mango oraz świeżą kolendrą.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10005
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2635
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1763
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 666
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3876
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10005
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2635
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1763
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 666
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3876
Składniki
Utrzyj rybę na purée i wymieszaj z 1 jajkiem, 1 łyżeczką soli, skórką i połową soku z limonki, czerwoną pastą chili (np. pasta Harisa), kolendrą, cebulą dymką i dwiema łyżkami wiórków kokosowych.
Umieść pozostałe wiórki kokosowe na głębokim talerzu, z masy rybnej uformuj okrągłe kotleciki i obtocz je wiórkami.
Nagrzej Airfyera do 180°C, kotleciki spłaszcz i umieść w koszu urządzenia.
Smaż kotleciki przez 7 minut, aż uzyskają złocisty kolor.
Pokrój mango w kostkę, zalej je sokiem z drugiej połowy limonki, zmieszaj z łyżeczką pasty Harisa (albo pasty z papryczek chilli) i dorzuć świeżą kolendrę.
Sos dodaj do kotlecików i danie gotowe.