Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Artykuł sponsorowany
Delikatne kotleciki z wiórkami kokosowymi podawane z sosem z mango oraz świeżą kolendrą.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34628
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 171
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3818
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34628
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 889
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 171
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3818
Składniki
Utrzyj rybę na purée i wymieszaj z 1 jajkiem, 1 łyżeczką soli, skórką i połową soku z limonki, czerwoną pastą chili (np. pasta Harisa), kolendrą, cebulą dymką i dwiema łyżkami wiórków kokosowych.
Umieść pozostałe wiórki kokosowe na głębokim talerzu, z masy rybnej uformuj okrągłe kotleciki i obtocz je wiórkami.
Nagrzej Airfyera do 180°C, kotleciki spłaszcz i umieść w koszu urządzenia.
Smaż kotleciki przez 7 minut, aż uzyskają złocisty kolor.
Pokrój mango w kostkę, zalej je sokiem z drugiej połowy limonki, zmieszaj z łyżeczką pasty Harisa (albo pasty z papryczek chilli) i dorzuć świeżą kolendrę.
Sos dodaj do kotlecików i danie gotowe.