Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smakowite danie, które przygotujesz szybko, łatwo i przyjemnie. ;)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 837
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1711
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 837
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1711
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
Składniki
Zagotować wodę na kukurydzę, Gotować ją w posłodzonej wodzie przez 20 minut. Natkę posiekać. Pomidora sparzyć, obrać, pokroić w plastry.
Szalotkę posiekać drobno. Na talerzach rozłożyć sałatę. Przygotować sos łącząc sok z cytryny z olejem oraz przyprawami. Dodać do szalotki i wymieszać.
Na sałatę nałożyć pomidory, polać sosem.
Na patelni rozgrzać masło, dodać natkę, wymieszać. Na talerzach położyć kukurydze, polać masełkiem z natką, posolić. Smacznego! :)