Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smakowite danie, które przygotujesz szybko, łatwo i przyjemnie. ;)
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 12
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9600
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4569
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 12
Pychota. Polecam.
Odsłon: 233
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 9600
Ciapkapusta to śląskie , proste i smaczne danie. Jest to połączenie ziemniakó...
Odsłon: 4569
Składniki
Zagotować wodę na kukurydzę, Gotować ją w posłodzonej wodzie przez 20 minut. Natkę posiekać. Pomidora sparzyć, obrać, pokroić w plastry.
Szalotkę posiekać drobno. Na talerzach rozłożyć sałatę. Przygotować sos łącząc sok z cytryny z olejem oraz przyprawami. Dodać do szalotki i wymieszać.
Na sałatę nałożyć pomidory, polać sosem.
Na patelni rozgrzać masło, dodać natkę, wymieszać. Na talerzach położyć kukurydze, polać masełkiem z natką, posolić. Smacznego! :)