Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Talerz kukurydziany ozdobiony sałatą, pomidorami, cebulką oraz natką to smakowite danie, które przygotujesz szybko, łatwo i przyjemnie. ;)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1200
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1200
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Zagotować wodę na kukurydzę, Gotować ją w posłodzonej wodzie przez 20 minut. Natkę posiekać. Pomidora sparzyć, obrać, pokroić w plastry.
Szalotkę posiekać drobno. Na talerzach rozłożyć sałatę. Przygotować sos łącząc sok z cytryny z olejem oraz przyprawami. Dodać do szalotki i wymieszać.
Na sałatę nałożyć pomidory, polać sosem.
Na patelni rozgrzać masło, dodać natkę, wymieszać. Na talerzach położyć kukurydze, polać masełkiem z natką, posolić. Smacznego! :)