Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u nas tani biedny obiad, ale właśnie takiego nam się zachciało ileż można jeść mięso. Wiem że będą osoby które moje danie skrytykują no cóż nie zawsze musi być mięso zgodzicie się ze mną ? Po za tym tak uwielbiam pieczarki że mogłabym je jeść w każdym daniu, dziś z pieczarek przygotowałam przepyszny sos. Jest nas w domu tylko trójka więc gotuję mniej bo po co mam wyrzucać jedzenie teraz mamy takie czasy że niestety wszystko idzie w górę tylko zarobki stoją w miejscu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Na początek przygotować pieczarki, oczyścić je i pokroić na mniejsze plastry a nóżki pokroić w kółeczka. Na patelnię dodać masło oraz przygotowane pieczarki i smażyć na średnim ogniu do czasu aż pieczarki zmienią lekko kolor podczas smażenia.
Do podsmażonych pieczarek dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, posolić je i wsypać pieprz, podsmażyć przez chwilę następnie dodać suszoną włoszczyznę i podsmażyć chwilę na wolnym ogniu do czasu zmiękczenia włoszczyzny.
Jak już włoszczyzna ładnie zmiękła wtedy dodać śmietanę rozmieszać i wlać pół szklanki przegotowanej wody również wymieszać, doprawić według swego smaku solą i na małym ogniu podsmażyć do czasu zrobienie się lekko gęstego sosu.
Gdy sos smaży się na wolnym ogniu, w międzyczasie kiełbasę pokroić w grubsze plastry na drugiej patelni ułożyć bez tłuszczu pokrojoną kiełbasę żywiecką i podsmażyć je na rumiany kolor do uzyskania chipsów.
Tak przygotowany sos oraz chipsy z kiełbasy podałam z uprażonym ryżem a do całości zrobiłam surówkę z cebuli i pomidora w śmietanie. Biedny obiad nie znaczy że nie dobry to tylko tyle że bez mięsa ale czasem chce się takiego prostego domowego obiadu.