Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś u nas tani biedny obiad, ale właśnie takiego nam się zachciało ileż można jeść mięso. Wiem że będą osoby które moje danie skrytykują no cóż nie zawsze musi być mięso zgodzicie się ze mną ? Po za tym tak uwielbiam pieczarki że mogłabym je jeść w każdym daniu, dziś z pieczarek przygotowałam przepyszny sos. Jest nas w domu tylko trójka więc gotuję mniej bo po co mam wyrzucać jedzenie teraz mamy takie czasy że niestety wszystko idzie w górę tylko zarobki stoją w miejscu.
Z przyjemnością prezentujemy nasz pomysł na Leczo z ryżem. Smacznego!!
Odsłon: 1873
Tradycyjnie jajka wielkanocne muszą być kolorowe. Pisanki, drapanki, nalepian...
Odsłon: 481
Przepis na tani barszcz wigilijny w czasach, gdy ceny w sklepach ciągle rosną...
Odsłon: 3118
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 383
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 291
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 529
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3458
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 383
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 291
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 529
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3458
Składniki
Na początek przygotować pieczarki, oczyścić je i pokroić na mniejsze plastry a nóżki pokroić w kółeczka. Na patelnię dodać masło oraz przygotowane pieczarki i smażyć na średnim ogniu do czasu aż pieczarki zmienią lekko kolor podczas smażenia.
Do podsmażonych pieczarek dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, posolić je i wsypać pieprz, podsmażyć przez chwilę następnie dodać suszoną włoszczyznę i podsmażyć chwilę na wolnym ogniu do czasu zmiękczenia włoszczyzny.
Jak już włoszczyzna ładnie zmiękła wtedy dodać śmietanę rozmieszać i wlać pół szklanki przegotowanej wody również wymieszać, doprawić według swego smaku solą i na małym ogniu podsmażyć do czasu zrobienie się lekko gęstego sosu.
Gdy sos smaży się na wolnym ogniu, w międzyczasie kiełbasę pokroić w grubsze plastry na drugiej patelni ułożyć bez tłuszczu pokrojoną kiełbasę żywiecką i podsmażyć je na rumiany kolor do uzyskania chipsów.
Tak przygotowany sos oraz chipsy z kiełbasy podałam z uprażonym ryżem a do całości zrobiłam surówkę z cebuli i pomidora w śmietanie. Biedny obiad nie znaczy że nie dobry to tylko tyle że bez mięsa ale czasem chce się takiego prostego domowego obiadu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pankejki
Dania główne
Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Dania główne
Placki bananowe
Dania główne
Pzepis na żołądki drobiowe
Pankejki
Pyszne pankejki ️
Odsłon: 67
Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Oto twój pomysł na jutrzejszy obiad. Do jego przygotowania możesz wykorzystać...
Odsłon: 3132