Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przez przypadek trafiłam na program g.r. i zainteresował mnie przepis. Nie jest on 100% wg. jego zaleceń poniewaz nie spisałam proporcji i zrobiłam z pamięci, mimo braku idealnych proporcji tarta wyszła bardzo smaczna podałam do niej moją ulubioną ost. sałatkę.
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 208
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 80
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 40
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 78
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 208
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 80
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 40
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 78
Składniki
Ciasto: zimne masło, mąkę oraz wodę połączyć. Szybko zagnieść ciasto, uformować kulkę i włożyć do lodówki. Farsz: Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Dodać drobno posiekanego pora również smażyć. Czas powinien być taki aby tłuszczyk z boczku wytopił się jak najdokładniej. Śmietanę połąvzyć z 2 jajkami (roztrzepać) dodać: połowę startego sera oraz boczek z porem. Ciasto rozwałkować na blaszce, nakłuć widelcem podpiec. na podpieczony spód dać nasz farsz i zetrzeć pozostały ser można jak ja: dodac na wierz lazur. W oryginale farsz był wzbogacony o posieką natkę, ale ja jej nie dodałam. Całość pieczemy w ok. 180 st. do momentu aż ładnie zarumieni się wierzch.
Sałatka umytą roszponkę polac odrobinę oliwą dodać pokrojone pomidory oraz upieczoną, pokrojoną i obraną ze skórki paprykę, pokruszona fete. Uprażyć na patelni migdały i posypać całość. (Sałatka bardzo smaczna równiez jako oddzielne danie)