Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przez przypadek trafiłam na program g.r. i zainteresował mnie przepis. Nie jest on 100% wg. jego zaleceń poniewaz nie spisałam proporcji i zrobiłam z pamięci, mimo braku idealnych proporcji tarta wyszła bardzo smaczna podałam do niej moją ulubioną ost. sałatkę.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29332
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3078
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18724
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 743
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29332
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3078
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18724
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 743
Składniki
Ciasto: zimne masło, mąkę oraz wodę połączyć. Szybko zagnieść ciasto, uformować kulkę i włożyć do lodówki. Farsz: Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Dodać drobno posiekanego pora również smażyć. Czas powinien być taki aby tłuszczyk z boczku wytopił się jak najdokładniej. Śmietanę połąvzyć z 2 jajkami (roztrzepać) dodać: połowę startego sera oraz boczek z porem. Ciasto rozwałkować na blaszce, nakłuć widelcem podpiec. na podpieczony spód dać nasz farsz i zetrzeć pozostały ser można jak ja: dodac na wierz lazur. W oryginale farsz był wzbogacony o posieką natkę, ale ja jej nie dodałam. Całość pieczemy w ok. 180 st. do momentu aż ładnie zarumieni się wierzch.
Sałatka umytą roszponkę polac odrobinę oliwą dodać pokrojone pomidory oraz upieczoną, pokrojoną i obraną ze skórki paprykę, pokruszona fete. Uprażyć na patelni migdały i posypać całość. (Sałatka bardzo smaczna równiez jako oddzielne danie)