Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-11-2017
Ta tarta smakuje szczególnie pysznie, przez połączenie słodkiego smaku fig ze słonym boczkiem. To kolejna ostatnio tarta po tarcie z wędzonym łososiem
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4951
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7517
Składniki
Ciasto wyjąć z lodówki i rozłożyć na blasze lub formie na tartę, nakłuć widelcem aby nie urosło. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec tartę przez 10 minut.
Wyciągnąć ciasto z piekarnika, ułożyć na cieście wszystkie składniki (boczek, cebula, pomidory i figi).
Wstawić całość ponownie do piekarnika i piec kolejne 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, aż składniki będą przypieczone.