Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta na cieście francuskim z figami, boczkiem i cebulą

Przepis dnia 2017-11-03
Tarta na cieście francuskim z figami, boczkiem i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 665

Dodano:

Odsłon: 530

Ta tarta smakuje szczególnie pysznie, przez połączenie słodkiego smaku fig ze słonym boczkiem. To kolejna ostatnio tarta po tarcie z wędzonym łososiem

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 g wędzonego boczku pokrojonego na plastry
  • 3 figi pokrojone w ćwiartki
  • 1 duża cebula pokrojona w talarki
  • 2 pomidory pokrojone w plastry
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto wyjąć z lodówki i rozłożyć na blasze lub formie na tartę, nakłuć widelcem aby nie urosło. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec tartę przez 10 minut.

  2. Wyciągnąć ciasto z piekarnika, ułożyć na cieście wszystkie składniki (boczek, cebula, pomidory i figi).

  3. Wstawić całość ponownie do piekarnika i piec kolejne 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, aż składniki będą przypieczone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń