Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-11-2017
Ta tarta smakuje szczególnie pysznie, przez połączenie słodkiego smaku fig ze słonym boczkiem. To kolejna ostatnio tarta po tarcie z wędzonym łososiem
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 434
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 100
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 23
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 434
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 100
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 23
Składniki
Ciasto wyjąć z lodówki i rozłożyć na blasze lub formie na tartę, nakłuć widelcem aby nie urosło. Piekarnik nastawić na 180 stopni i piec tartę przez 10 minut.
Wyciągnąć ciasto z piekarnika, ułożyć na cieście wszystkie składniki (boczek, cebula, pomidory i figi).
Wstawić całość ponownie do piekarnika i piec kolejne 15-20 minut w temperaturze 180 stopni, aż składniki będą przypieczone.