Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6320
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Składniki
Masło posiekać z mąką dodać wodę wyrobić i wylepić foremkę (ok 18x30cm) następnie wsadzić do lodówki i chłodzić do zakończenia pracy nad resztą potrawy.
Cebulę posiekać i wraz z pokrojonymi pieczarkami i papryką poddusić na oliwie.Odstawić.
Mięso przesmażyć ,dodać przecier i 4 łyżki mąki następnie podlać bulionem(kostka rozpuszczona w 300ml wody)dodać przyprawy i dusić kilka minut.Do mięsa dodać cebulę z pieczarkami i papryką,wymieszać i przestudzić.
Wystudzony farsz wyłożyć na podkład na wierzch ułożyć pokrojone w plastry pomidory i posypać całość serem.Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok 40 min.do zrumienienia spodu.
Polecam podać z sałatą ,całość jest naprawdę sycącym daniem :)