Dania główne Przepis na:
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Ze składników zarobić gładkie ciasto.
Formę na tarte posmarować margaryną i oprószyć mąką.
Wylepić ciastem i nakłuć widelcem.
Podpiec w nagrzanym piekarniku 180 stopni, przez około 15 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, podsmażyć na oleju, aż będą rumiane.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, następnie podsmażyć.
Boczek pokroić w plastry i też podsmażyć, z obu stron.
Mleko, jogurt, jajka, pietruszkę, pieprz i sól dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Na podpieczonym cieście ułożyć plasterki ziemniaków, na to boczek i cebulę.
Zalać jajeczną masą i posypać serem żółtym.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni, przez około 1 godzinę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 31 sierpnia 2020Zgłoś do usunięcia
mniam pyszotki :)3 Kto głosował? | Odpowiedz