Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie warte uwagi.
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 61
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 61
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 102
Składniki
Ze składników zarobić gładkie ciasto. Formę na tarte posmarować margaryną i oprószyć mąką. Wylepić ciastem i nakłuć widelcem. Podpiec w nagrzanym piekarniku 180 stopni, przez około 15 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, podsmażyć na oleju, aż będą rumiane.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, następnie podsmażyć. Boczek pokroić w plastry i też podsmażyć, z obu stron.
Mleko, jogurt, jajka, pietruszkę, pieprz i sól dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
Na podpieczonym cieście ułożyć plasterki ziemniaków, na to boczek i cebulę. Zalać jajeczną masą i posypać serem żółtym. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni, przez około 1 godzinę.