Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe danie dla każdego
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27306
Polecam, pychota.
Odsłon: 228
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 45
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27306
Polecam, pychota.
Odsłon: 228
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 45
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczke posoloić ,posypać pieprzem i papryką, boczek pokroić w kosteczkę. Razem podsmażyć na patelni. Dodać pokrojone drobno pieczarki, smażyć na wolnym ogniu.
Brokuła podgotować aldente,porodzielać na małe kawałeczki. Dodać do mięska i pieczarek. Dodać serek mascarpone, wymieszać na małym ogniu. Do smaku dodac sól,pieprz,gałkę muszkatałową.
Do żaroodpornego naczynia do tary, nakładamy farsz, posypujemy serem żółtym i zakrywamy ciastem francuskim. Smarujemy jajkiem i wkłądamy do piekarnika na 210 stopni na 15 min :)