Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe danie dla każdego
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1591
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczke posoloić ,posypać pieprzem i papryką, boczek pokroić w kosteczkę. Razem podsmażyć na patelni. Dodać pokrojone drobno pieczarki, smażyć na wolnym ogniu.
Brokuła podgotować aldente,porodzielać na małe kawałeczki. Dodać do mięska i pieczarek. Dodać serek mascarpone, wymieszać na małym ogniu. Do smaku dodac sól,pieprz,gałkę muszkatałową.
Do żaroodpornego naczynia do tary, nakładamy farsz, posypujemy serem żółtym i zakrywamy ciastem francuskim. Smarujemy jajkiem i wkłądamy do piekarnika na 210 stopni na 15 min :)