Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny, łatwy w przygotowaniu obiad lub kolacja :-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8248
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 446
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8248
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 446
Składniki
Brokuły ugotować al dente, cebulę i kiełbase pokroić i przesmażyć. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować ketchupem i posypać ziołami prowansalskimi. Następnie wyłożyć cebulę i kiełbasę, rozdrobnione na małe różyczki brokuły. Sos: Jajka utrzeć blenderem z mlekiem i przyprawami, wsypac starty na dużych oczkach ser, wymieszać. Sos wylać na brokuły. Piec w temp. 200 stopni ok. 30-40 min. Można podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub tzatziki. Smacznego :-)