Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla amatarów wedzonej rybki
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 654
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1654
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 360
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 51
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 654
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1654
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 360
Składniki
Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na ok 20 minut,wtym czasie obrać ze skóry makrelę wyciągnąć ości i podzielić na małe części ,brokuła podzielić na małe "różyczki" i obgotować 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki octu.Śmietanę zmiksować z jajkami wrzucić pokrojony szczypiorek i doprawić soląi pieprzem.
Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować ,wyłożyć dno i boki natłuszczonej tortownicy na wierzchu poukładać makrelę i brokuła ,zalać sosem śmietanowo-jajecznym i wstawić do nagrzanego piekarnika ,piec ok 25 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.