Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla amatarów wedzonej rybki
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11729
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3152
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11729
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12356
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3152
Składniki
Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na ok 20 minut,wtym czasie obrać ze skóry makrelę wyciągnąć ości i podzielić na małe części ,brokuła podzielić na małe "różyczki" i obgotować 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki octu.Śmietanę zmiksować z jajkami wrzucić pokrojony szczypiorek i doprawić soląi pieprzem.
Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować ,wyłożyć dno i boki natłuszczonej tortownicy na wierzchu poukładać makrelę i brokuła ,zalać sosem śmietanowo-jajecznym i wstawić do nagrzanego piekarnika ,piec ok 25 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.