Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla amatarów wedzonej rybki
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 575
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 71
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1414
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3896
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 472
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 575
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 71
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1414
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3896
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 472
Składniki
Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na ok 20 minut,wtym czasie obrać ze skóry makrelę wyciągnąć ości i podzielić na małe części ,brokuła podzielić na małe "różyczki" i obgotować 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki octu.Śmietanę zmiksować z jajkami wrzucić pokrojony szczypiorek i doprawić soląi pieprzem.
Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować ,wyłożyć dno i boki natłuszczonej tortownicy na wierzchu poukładać makrelę i brokuła ,zalać sosem śmietanowo-jajecznym i wstawić do nagrzanego piekarnika ,piec ok 25 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.