Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla amatarów wedzonej rybki
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na ok 20 minut,wtym czasie obrać ze skóry makrelę wyciągnąć ości i podzielić na małe części ,brokuła podzielić na małe "różyczki" i obgotować 5 minut w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki octu.Śmietanę zmiksować z jajkami wrzucić pokrojony szczypiorek i doprawić soląi pieprzem.
Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować ,wyłożyć dno i boki natłuszczonej tortownicy na wierzchu poukładać makrelę i brokuła ,zalać sosem śmietanowo-jajecznym i wstawić do nagrzanego piekarnika ,piec ok 25 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.