Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tołpyga to smaczna, delikatna ryba.Przyrządzona w marynacie musztardowej i warrzywami wzbogaca jej smak.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 123
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9364
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 984
Składniki
Podzielić Rybę na części i posmarować marynatą z musztardy, tymianku, soli i pieprzu. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Cebulę i pora pokroić w półplasterki, czosnek posiekać i posypać solą.
Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać cebulę, por i czosnek i podsmażać ok. 5 minut.
Następnie dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok.20 minut na małym ogniu.
Śmietanę wymieszać z natką pietruszki i wlać do ryby. Delikatnie wymieszać z sosem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecam na piątkowy obiad i życzę SMACZNEGO!