Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tołpyga to smaczna, delikatna ryba.Przyrządzona w marynacie musztardowej i warrzywami wzbogaca jej smak.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 428
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8452
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13430
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 428
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8452
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13430
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Podzielić Rybę na części i posmarować marynatą z musztardy, tymianku, soli i pieprzu. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Cebulę i pora pokroić w półplasterki, czosnek posiekać i posypać solą.
Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać cebulę, por i czosnek i podsmażać ok. 5 minut.
Następnie dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok.20 minut na małym ogniu.
Śmietanę wymieszać z natką pietruszki i wlać do ryby. Delikatnie wymieszać z sosem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecam na piątkowy obiad i życzę SMACZNEGO!