Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie + moc witamin
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4668
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4668
Składniki
Warzywa pokroić w kosteczkę. Na patelnię z olejem wrzucaly cebulkę i czosnek, potem paprykę i cukinię, następnie pomidory z puszki (krojone). Wszystko dusimy około 10 min.
Dodajemy oby dwie fasolki, całość solimy i dodajemy pieprzu oraz bazylię.
Żaroodporne naczynie polewamy lekko sosem,który wyjdzie nam z duszenia warzyw i nakładamy płaty aby przykryć dno, na makaron dajemy 1/3 warzyw i znów przykrywamy makaronem,i tak jeszcze kolejno dwa razy.
Górną warstwę makaronu, można polać sosem beszamelowym lub pomidorowym
Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 20 min
5 min przed wyjęciem posypuje wszystko serem,i zapiekam
Na koniec przed podaniem posypuje pietruszką, pycha :)