Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie + moc witamin
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 386
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 399
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Warzywa pokroić w kosteczkę. Na patelnię z olejem wrzucaly cebulkę i czosnek, potem paprykę i cukinię, następnie pomidory z puszki (krojone). Wszystko dusimy około 10 min.
Dodajemy oby dwie fasolki, całość solimy i dodajemy pieprzu oraz bazylię.
Żaroodporne naczynie polewamy lekko sosem,który wyjdzie nam z duszenia warzyw i nakładamy płaty aby przykryć dno, na makaron dajemy 1/3 warzyw i znów przykrywamy makaronem,i tak jeszcze kolejno dwa razy.
Górną warstwę makaronu, można polać sosem beszamelowym lub pomidorowym
Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 20 min
5 min przed wyjęciem posypuje wszystko serem,i zapiekam
Na koniec przed podaniem posypuje pietruszką, pycha :)