Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie + moc witamin
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 139
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1209
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13307
Składniki
Warzywa pokroić w kosteczkę. Na patelnię z olejem wrzucaly cebulkę i czosnek, potem paprykę i cukinię, następnie pomidory z puszki (krojone). Wszystko dusimy około 10 min.
Dodajemy oby dwie fasolki, całość solimy i dodajemy pieprzu oraz bazylię.
Żaroodporne naczynie polewamy lekko sosem,który wyjdzie nam z duszenia warzyw i nakładamy płaty aby przykryć dno, na makaron dajemy 1/3 warzyw i znów przykrywamy makaronem,i tak jeszcze kolejno dwa razy.
Górną warstwę makaronu, można polać sosem beszamelowym lub pomidorowym
Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 20 min
5 min przed wyjęciem posypuje wszystko serem,i zapiekam
Na koniec przed podaniem posypuje pietruszką, pycha :)