Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wegetariańskie + moc witamin
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 115
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1129
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 451
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 115
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1129
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 451
Składniki
Warzywa pokroić w kosteczkę. Na patelnię z olejem wrzucaly cebulkę i czosnek, potem paprykę i cukinię, następnie pomidory z puszki (krojone). Wszystko dusimy około 10 min.
Dodajemy oby dwie fasolki, całość solimy i dodajemy pieprzu oraz bazylię.
Żaroodporne naczynie polewamy lekko sosem,który wyjdzie nam z duszenia warzyw i nakładamy płaty aby przykryć dno, na makaron dajemy 1/3 warzyw i znów przykrywamy makaronem,i tak jeszcze kolejno dwa razy.
Górną warstwę makaronu, można polać sosem beszamelowym lub pomidorowym
Wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 20 min
5 min przed wyjęciem posypuje wszystko serem,i zapiekam
Na koniec przed podaniem posypuje pietruszką, pycha :)