Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na zapiekankę, tym razem z tortellini.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 45
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 151
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 488
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 45
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 151
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 488
Składniki
Tortellini ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć. Szynkę lub kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na patelni. Przygotować sos beszamelowy: masło roztopić, dodać mąkę, chwilę razem posmażyć, dosolić, zalać mlekiem i energicznie mieszając, żeby nie zrobiły sie grudki, gotować aż do uzyskania odpowiedniej gęstości sos. Sos nie powinien być zbyt gesty.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Układać warstwami tortellini, pieczarki, szynkę, posiekany szczypiorek, starty ser żółty, polać ketchupem, posypać przyprawami. Układać kolejną warstwę. Na końcu zalać sosem beszamelowym i posypać resztą sera. Zapiekać ok. 1/2 godz.