Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcecie zachwycić gości czy swoich domowników efektownym daniem, a jednocześnie się nie napracować to mam dla Was idealną propozycję. Danie jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. A jakość użytych produktów, a szczególnie ich połączenie gwarantuje cudowny smak dania. Zapraszam :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Cebule białą i czerwoną drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce. Świeże tortellini z ricottą i szpinakiem ugotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu (czas ok. 1 min.). Po ugotowaniu od razu przemyć wodą, aby makaron się nie skleił i zostawić do ostudzenia. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć cebulę białą, czerwoną i czosnek. Następnie dodać tortellini, pomidory suszone i ser, doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 3-5 min ciągle mieszając.
Przed podaniem posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Smacznego :)
:)