Do góry

Dania główne Przepis na:

Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Tortellini ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 2236

Jeśli chcecie zachwycić gości czy swoich domowników efektownym daniem, a jednocześnie się nie napracować to mam dla Was idealną propozycję. Danie jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. A jakość użytych produktów, a szczególnie ich połączenie gwarantuje cudowny smak dania. Zapraszam :)

Składniki

  • Świeże tortellini z ricottą i szpinakiem 250 g.
  • Pomidory suszone 100 g.
  • Ser żółty ok. 100 g.
  • Cebula biała 1/2 szt.
  • Cebula czerwona 1/2 szt.
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Masło klarowane 1-2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz
  • Pieprz kolorowy
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule białą i czerwoną drobno posiekać.
    Czosnek przecisnąć przez praskę.
    Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki.
    Ser zetrzeć na tarce.

    Świeże tortellini z ricottą i szpinakiem ugotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu (czas ok. 1 min.). Po ugotowaniu od razu przemyć wodą, aby makaron się nie skleił i zostawić do ostudzenia.


    Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć cebulę białą, czerwoną i czosnek. Następnie dodać tortellini, pomidory suszone i ser, doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 3-5 min ciągle mieszając.

  2. Przed podaniem posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.


  3. Smacznego :)

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń