Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli chcecie zachwycić gości czy swoich domowników efektownym daniem, a jednocześnie się nie napracować to mam dla Was idealną propozycję. Danie jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. A jakość użytych produktów, a szczególnie ich połączenie gwarantuje cudowny smak dania. Zapraszam :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 294
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 44
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 75
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17056
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 361
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 294
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 44
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 75
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 139
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17056
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 361
Składniki
Cebule białą i czerwoną drobno posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pomidory suszone pokroić na mniejsze kawałki. Ser zetrzeć na tarce. Świeże tortellini z ricottą i szpinakiem ugotować w osolonej wodzie wg opisu na opakowaniu (czas ok. 1 min.). Po ugotowaniu od razu przemyć wodą, aby makaron się nie skleił i zostawić do ostudzenia. Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć cebulę białą, czerwoną i czosnek. Następnie dodać tortellini, pomidory suszone i ser, doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i smażyć przez ok. 3-5 min ciągle mieszając.
Przed podaniem posypać świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Smacznego :)
:)