Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z kurczakiem to pomysł na ekspresowy, lekki i zdrowy domowy posiłek.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1137
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4260
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1137
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 183
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2217
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4260
Składniki
iersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Ja pokroiłam wzdłuż na pół. Mięso marynowałam w marmoladzie pomarańczowej wymieszanej z olejem rzepakowym, chili imbirem, solą i curry. Kapustę cienko szatkujemy. Papryki kroimy w jak najcieńsze paski. Kapustę mieszamy z papryką, zieleniną, ziarnami oraz olejem i sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy do smaku. Odstawiamy na kilka minut, by sałatka się przegryzła. Mięso grillujemy na grillu, patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Każdą tortillę smarujemy majonezem, układamy sałatkę i mięso, zwijamy. Żeby łatwo zwinąć tortillę proponuję ją ułożyć na kawałku foli spożywczej. Owiniętą w folię tortillę dodatkowo można zawinąć jeszcze w papier kanapkowy i przewiązać sznureczkiem. Tak przygotowaną tortillę przecinamy na pół ostrym nożem. Proponuję jeść od razu po przygotowaniu.