Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z kurczakiem to pomysł na ekspresowy, lekki i zdrowy domowy posiłek.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 47
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 371
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 811
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 351
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 47
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 371
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 811
Składniki
iersi kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Ja pokroiłam wzdłuż na pół. Mięso marynowałam w marmoladzie pomarańczowej wymieszanej z olejem rzepakowym, chili imbirem, solą i curry. Kapustę cienko szatkujemy. Papryki kroimy w jak najcieńsze paski. Kapustę mieszamy z papryką, zieleniną, ziarnami oraz olejem i sokiem z cytryny. Solimy i pieprzymy do smaku. Odstawiamy na kilka minut, by sałatka się przegryzła. Mięso grillujemy na grillu, patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Każdą tortillę smarujemy majonezem, układamy sałatkę i mięso, zwijamy. Żeby łatwo zwinąć tortillę proponuję ją ułożyć na kawałku foli spożywczej. Owiniętą w folię tortillę dodatkowo można zawinąć jeszcze w papier kanapkowy i przewiązać sznureczkiem. Tak przygotowaną tortillę przecinamy na pół ostrym nożem. Proponuję jeść od razu po przygotowaniu.