Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne roladki z tortilli, wypełnione soczystym mięsem mielonym i zapieczone z chrupiącym serem, to doskonała propozycja na sycący obiad lub ciepłą przekąskę. Połączenie mięsa z przyprawami i delikatnym serem mozzarella sprawia, że roladki są pełne smaku. To proste w przygotowaniu danie idealnie sprawdzi się na spotkania z bliskimi lub jako szybki posiłek na co dzień. Upieczone do złocistej perfekcji, z pewnością zachwycą każdego smakosza.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12334
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4090
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42943
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 493
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 366
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12334
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4090
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42943
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 493
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 366
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 436
Składniki
1.Przygotowanie tortilli: Dwa placki tortilli rozkładamy na płaskiej powierzchni. Za pomocą pędzelka smarujemy każdy z nich masłem, a następnie posypujemy serem mozzarella.
2.Złożenie tortilli: Na każdy z posypanych serem placków kładziemy kolejny placek tortilli, po czym ponownie smarujemy ich powierzchnię masłem.
3.Przygotowanie masy mięsnej: Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy jajko, bazylię, oregano, tymianek, sól oraz ostrą paprykę. Całość dokładnie wyrabiamy, aż składniki się połączą.
4.Rozłożenie mięsa: Gotową masę mięsną równomiernie rozkładamy na całej powierzchni każdego z przygotowanych placków tortilli. Smarujemy ketchupem.
5.Dodatki: Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim mięso.
6.Formowanie roladek: Placki tortilli zwijamy w roladki, które następnie kroimy na pół. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym i smarujemy ich wierzch masłem.
7.Pieczenie: Naczynie z roladkami przykrywamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180°C.
8.Wykończenie dania: 10 minut przed końcem pieczenia odkrywamy naczynie i posypujemy roladki startym na dużych oczkach żółtym serem. Pieczemy do momentu, aż ser się rozpuści i zarumieni.
9.Podanie: Roladki są gotowe do podania. Świetnie smakują jako przekąska lub danie główne.
10.Smacznego!