Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis dla osób, które nie spędzają w kuchni dużo czasu. Tylko kilka składników! Zdrowo i smacznie! Posiłek idealny na upalny letni dzień.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14019
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15847
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14019
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15847
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Chleb tostowy kroimy w grubą kostkę. Pieczywo mieszamy z odrobiną oliwy i pieczemy w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia w 180 stopniach z termoobiegiem przez około 12 minut.
Do jogurtu naturalnego dodajemy sprasowane ząbki czosnku oraz szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy.
Ogórka kroimy w plasterki, paprykę i pierś kurczaka kroimy w kostkę.
Placek tortilli smarujemy sosem jogurtowym. Następnie wykładamy garść mixu sałat, plasterki ogórka, kawałki papryki, pierś kurczaka i grzanki.
Krawędzie tortilli zawijamy kolejno do środka, zaczynając od dołu, następnie kolejno lewa i prawą krawędź, pozostawiając górną krawędź, tak aby nadzienie tortilli było widoczne. Smacznego!