Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniałą tortillę zawijaną i zapiekaną z mozzarellą, zachwyci Was ten przepis, szybko, smacznie i na temat. Cudowny smak, zapach i mega wygląd :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 234
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 139
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 234
Składniki
Do miseczki wrzucamy jogurt, rozdrobniony czosnek, wlewamy oliwę, dorzucamy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku. Sos mamy zrobiony :-) Następnie kroimy wszystkie warzywa w kostkę, a pieczarki w cienkie plasterki.
Rozkładamy tortillę na blacie i smarujemy przygotowanym sosem, następnie dorzucamy po całej powierzchni cebulkę, paprykę, nakładamy po dwa plasterki sera żółtego i po dwa plasterki szynki, całość zawijamy ciasno i układamy na blachę przykrytą papierem do pieczenia, tak postępujemy z każdą tortillą i układamy ciasno jedna przy drugiej. Następnie smarujemy po wierzchu tortillę resztą pozostałego sosu i układamy plasterki mozzarelli, posypujemy resztę warzyw po wierzchu i układamy pieczarki. Tortilla jest gotowa do zapieczenia w piekarniku :-) Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach góra/dół przez ok 15 minut tak aby mozzarella się roztopiła i ładnie zarumieniła. Po wyjęciu z piekarnika można całość skropić zmiksowanym czosnkiem z oliwą. Gotowe !!! Smacznego :-)