Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniałą tortillę zawijaną i zapiekaną z mozzarellą, zachwyci Was ten przepis, szybko, smacznie i na temat. Cudowny smak, zapach i mega wygląd :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24023
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16871
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 102
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 323
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 847
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24023
Składniki
Do miseczki wrzucamy jogurt, rozdrobniony czosnek, wlewamy oliwę, dorzucamy koncentrat pomidorowy, solimy i pieprzymy do smaku. Sos mamy zrobiony :-) Następnie kroimy wszystkie warzywa w kostkę, a pieczarki w cienkie plasterki.
Rozkładamy tortillę na blacie i smarujemy przygotowanym sosem, następnie dorzucamy po całej powierzchni cebulkę, paprykę, nakładamy po dwa plasterki sera żółtego i po dwa plasterki szynki, całość zawijamy ciasno i układamy na blachę przykrytą papierem do pieczenia, tak postępujemy z każdą tortillą i układamy ciasno jedna przy drugiej. Następnie smarujemy po wierzchu tortillę resztą pozostałego sosu i układamy plasterki mozzarelli, posypujemy resztę warzyw po wierzchu i układamy pieczarki. Tortilla jest gotowa do zapieczenia w piekarniku :-) Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 180 stopniach góra/dół przez ok 15 minut tak aby mozzarella się roztopiła i ładnie zarumieniła. Po wyjęciu z piekarnika można całość skropić zmiksowanym czosnkiem z oliwą. Gotowe !!! Smacznego :-)