Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat tortilli i sposobu jej podania.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40615
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1003
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 251
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3333
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40615
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1003
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 251
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3333
Składniki
Z warzyw przygotowujemy sałatkę i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami i oliwą oraz natką pietruszki.
Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Smażymy na głębokim oleju.
Krewetki smażymy przez kilka minut (3-4) na odrobinie masła i oliwy. Doprawiamy ziołami (dowolna kompozycja - może być to gotowa mieszanka ziół prowansalskich lub dalmatyńskich itp).
Tortille układamy na foli aluminiowej, smarujemy keczupem i majonezem. Wykładamy sałatkę, frytki i krewetki. Zawijamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy przez około 7 minut i podajemy na ciepło.