Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat tortilli i sposobu jej podania.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2141
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421398
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2141
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421398
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Składniki
Z warzyw przygotowujemy sałatkę i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami i oliwą oraz natką pietruszki.
Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Smażymy na głębokim oleju.
Krewetki smażymy przez kilka minut (3-4) na odrobinie masła i oliwy. Doprawiamy ziołami (dowolna kompozycja - może być to gotowa mieszanka ziół prowansalskich lub dalmatyńskich itp).
Tortille układamy na foli aluminiowej, smarujemy keczupem i majonezem. Wykładamy sałatkę, frytki i krewetki. Zawijamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy przez około 7 minut i podajemy na ciepło.