Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat tortilli i sposobu jej podania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13760
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6254
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13760
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15312
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6254
Składniki
Z warzyw przygotowujemy sałatkę i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami i oliwą oraz natką pietruszki.
Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Smażymy na głębokim oleju.
Krewetki smażymy przez kilka minut (3-4) na odrobinie masła i oliwy. Doprawiamy ziołami (dowolna kompozycja - może być to gotowa mieszanka ziół prowansalskich lub dalmatyńskich itp).
Tortille układamy na foli aluminiowej, smarujemy keczupem i majonezem. Wykładamy sałatkę, frytki i krewetki. Zawijamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy przez około 7 minut i podajemy na ciepło.