Do góry

Dania główne Przepis na:

Tortille z krewetkami i frytkami

Tortille z krewetkami i frytkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 213

Dodano:

Odsłon: 216

Wariacja na temat tortilli i sposobu jej podania.

Składniki

  • Tortille
  • Krewetki (200g)
  • Ziemniaki (3-4 duże sztuki)
  • Pomidory koktajlowe
  • Ogórek
  • Kukurydza konserwowa (pół puszki)
  • Rukola
  • Czerwona cebula
  • Majonez
  • Keczup
3-4 os. 60 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
Tortille z krewetkami i frytkami

Przygotowanie

  1. Z warzyw przygotowujemy sałatkę i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami i oliwą oraz natką pietruszki.

  2. Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Smażymy na głębokim oleju.

  3. Krewetki smażymy przez kilka minut (3-4) na odrobinie masła i oliwy. Doprawiamy ziołami (dowolna kompozycja - może być to gotowa mieszanka ziół prowansalskich lub dalmatyńskich itp).

  4. Tortille układamy na foli aluminiowej, smarujemy keczupem i majonezem. Wykładamy sałatkę, frytki i krewetki. Zawijamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

  5. Pieczemy przez około 7 minut i podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń