Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat tortilli i sposobu jej podania.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Z warzyw przygotowujemy sałatkę i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami i oliwą oraz natką pietruszki.
Ziemniaki obieramy i kroimy na frytki. Smażymy na głębokim oleju.
Krewetki smażymy przez kilka minut (3-4) na odrobinie masła i oliwy. Doprawiamy ziołami (dowolna kompozycja - może być to gotowa mieszanka ziół prowansalskich lub dalmatyńskich itp).
Tortille układamy na foli aluminiowej, smarujemy keczupem i majonezem. Wykładamy sałatkę, frytki i krewetki. Zawijamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Pieczemy przez około 7 minut i podajemy na ciepło.