Do góry

Dania główne Przepis na:

Tosty jajeczne zapiekane z pysznymi dodatkami.

Tosty jajeczne zapiekane z pysznymi dodatkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 1368

Dodano:

Odsłon: 249

Pyszne tosty jajeczne zapiekane z serem, a do tego szynka, boczek, pieczarki, cebulka, oliwa z czosnkiem i oregano. Szybkie i bardzo smaczne danie, idealne na imprezę. Smacznego !!!

Składniki

  • Tosty 10 szt.
  • Jajka 5 szt.
  • Szynka 5 plasterków.
  • Boczek 5 plasterków.
  • Pieczarki kilka szt.
  • Papryka czerwona 1/4 szt.
  • Cebula małą 1 szt.
  • Czosnek 1/2 główki.
  • Oliwa 50 ml.
  • Ser żółty 300-400 g.
  • Oregano suszone 2 szczypty
  • Sól do maku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka wbijamy do miski, solimy, pieprzymy i wlewamy oliwę z czosnkiem, następnie jajko należy wybełtać i delikatnie namoczyć wszystkie tosty. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki, paprykę i cebulkę w drobną kostkę, ser ścieramy na grubym oczku.

    Do czystej płytkiej miski układamy kolejno tosta, na tosta szynkę, kilka plasterków pieczarki, odrobinę cebulki i papryki, zasypujemy odrobiną sera, tak samo postępujemy aż ułożymy mały stos z 5 tostów, na ostatni tost układamy szynkę bądź boczek i zasypujemy już większa ilością sera, polewamy jeszcze oliwą z góry. Następnie wkładamy dwa stosy tostów do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni gór dół na ok 15 minut do 20 minut.
    Pyszne tosty gotowe :-)
    Warto obejrzeć film z przepisem :-)

  2. Oliwa z czosnkiem - do miseczki wlewamy oliwę i wrzucamy obrany czosnek, wszystko blendujemy. Oliwa jest gotowa :-)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń