Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz jeść zapiekanki w przydrożnych budkach? Taką pyszną przekąskę możesz zrobić także w domu, z dużą ilością pieczarek, serem, ketchupem oraz prażoną cebulką. Sprawdź nasz przepis na chrupiące zapiekanki! Więcej na: smacznebodomowe.pl
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1148
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 111
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10595
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1148
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 111
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10595
Składniki
• Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce • Do startych pieczarek dodajemy pół szklanki wody i gotujemy przez 15-20 minut • Po ugotowaniu odsączamy nadmiar wody z pieczarek (np. przez sitko), przyprawiamy i dodajemy 3 łyżki śmietany 18% • Na przekrojonych na pół bagietkach układamy równą warstwę pieczarek i posypujemy tartym serem • Zapiekanki pieczemy w 180 stopniach aż bułki będą chrupiące oraz roztopi się ser (około 12 minut) • Upieczone zapiekanki polewamy ketchupem i posypujemy prażoną cebulką