Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz jeść zapiekanki w przydrożnych budkach? Taką pyszną przekąskę możesz zrobić także w domu, z dużą ilością pieczarek, serem, ketchupem oraz prażoną cebulką. Sprawdź nasz przepis na chrupiące zapiekanki! Więcej na: smacznebodomowe.pl
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1106
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14714
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1106
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14714
Składniki
• Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce • Do startych pieczarek dodajemy pół szklanki wody i gotujemy przez 15-20 minut • Po ugotowaniu odsączamy nadmiar wody z pieczarek (np. przez sitko), przyprawiamy i dodajemy 3 łyżki śmietany 18% • Na przekrojonych na pół bagietkach układamy równą warstwę pieczarek i posypujemy tartym serem • Zapiekanki pieczemy w 180 stopniach aż bułki będą chrupiące oraz roztopi się ser (około 12 minut) • Upieczone zapiekanki polewamy ketchupem i posypujemy prażoną cebulką