Do góry

Dania główne Przepis na:

Tradycyjny mielony z mięsa wieprzowego

Tradycyjny mielony z mięsa wieprzowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2315 Ocena: 14637

Dodano:

Odsłon: 7780

Tradycyjny mielony jest zawsze najlepszy.

Składniki

  • Składniki:
  • Mięso mielone wieprzowe ½ kg
  • Jajko 1-2 szt.
  • Bułka czerstwa 1 szt.
  • Mleko ½ szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek 2 ząbki
  • Tłuszcz do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bułkę namoczyć w mleku z dodatkiem wody, dobrze odcisnąć i dodać do mięsa, Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne mielone, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron bardzo powoli. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu z dodatkiem utłuczonych ziemniaków z podsmażoną cebulką oraz dowolną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń