Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony jest zawsze najlepszy.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2318
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2318
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku z dodatkiem wody, dobrze odcisnąć i dodać do mięsa, Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne mielone, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron bardzo powoli. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu z dodatkiem utłuczonych ziemniaków z podsmażoną cebulką oraz dowolną surówką.