Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony jest zawsze najlepszy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku z dodatkiem wody, dobrze odcisnąć i dodać do mięsa, Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne mielone, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron bardzo powoli. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu z dodatkiem utłuczonych ziemniaków z podsmażoną cebulką oraz dowolną surówką.