Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony jest zawsze najlepszy.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 33
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1298
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 1156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 33
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 1298
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 1156
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku z dodatkiem wody, dobrze odcisnąć i dodać do mięsa, Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne mielone, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron bardzo powoli. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu z dodatkiem utłuczonych ziemniaków z podsmażoną cebulką oraz dowolną surówką.