Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony jest zawsze najlepszy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414688
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2384
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3837
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414688
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2384
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku z dodatkiem wody, dobrze odcisnąć i dodać do mięsa, Wbić jajko, dodać zmiażdżony czosnek, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Formować na dłoni zgrabne mielone, obtaczać w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron bardzo powoli. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu z dodatkiem utłuczonych ziemniaków z podsmażoną cebulką oraz dowolną surówką.