Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś musi. Ja przyzwyczajam się do samych przypraw i zachęcam was również do ograniczania soli. Dobrze przyprawione mięso nie potrzebuje soli. Pyszne udka, a zestaw przypraw nadaje się do różnych mięs , nie tylko kurczaka.
Forma do pieczenia, łyżka, łyżeczka, miska
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 295
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6907
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 315
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 295
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6907
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 315
Składniki
Udka wkładamy do miski,a następnie dodajemy składniki marynaty. Dokładnie masujemy mięso, aby dokładnie pokryło się marynatą. Przekładamy udka do formy do pieczenia, następnie opłukujemy miskę 100 ml wody , którą dodajemy do formy (nie polewamy udek).
Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok 45 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Podajemy najlepiej z ryżem, bo sosik możemy użyć do ryżu.