Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś musi. Ja przyzwyczajam się do samych przypraw i zachęcam was również do ograniczania soli. Dobrze przyprawione mięso nie potrzebuje soli. Pyszne udka, a zestaw przypraw nadaje się do różnych mięs , nie tylko kurczaka.
Forma do pieczenia, łyżka, łyżeczka, miska
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 62
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 63
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4604
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 269
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 78
To jedno z pyszniejszych posiłków jakie miałam przyjemność ostatnio zjeść. No...
Odsłon: 62
Wyjątkowo bogata w smaku zupa.
Odsłon: 63
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 4604
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 269
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 78
Składniki
Udka wkładamy do miski,a następnie dodajemy składniki marynaty. Dokładnie masujemy mięso, aby dokładnie pokryło się marynatą. Przekładamy udka do formy do pieczenia, następnie opłukujemy miskę 100 ml wody , którą dodajemy do formy (nie polewamy udek).
Wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok 45 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Podajemy najlepiej z ryżem, bo sosik możemy użyć do ryżu.