Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne, a takie proste!
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 39
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 120
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 120
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 159
Śniadanie, deser czy przystawka delikatnie słodka i ostra. Z odrobiną świeżo...
Odsłon: 39
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 120
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 120
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 159
Składniki
Udka opłukać i ostrym nożem pozbyć się kości.
Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na patelni bez tłuszczu.
Kapustę pokroić i wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych i kostki rosołowej. Dusić przez około 20-30 min, aż lekko zmięknie.
Kiedy kapusta zmięknie, a pieczarki odparują, wymieszać je razem. Dodać sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną kapustą faszerować udka. Opruszyć dowolnymi przyprawami z każdej strony i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około godziny w temp. 170 stopni.