Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Udka opłukać i ostrym nożem pozbyć się kości.
Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na patelni bez tłuszczu.
Kapustę pokroić i wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych i kostki rosołowej. Dusić przez około 20-30 min, aż lekko zmięknie.
Kiedy kapusta zmięknie, a pieczarki odparują, wymieszać je razem. Dodać sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną kapustą faszerować udka. Opruszyć dowolnymi przyprawami z każdej strony i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około godziny w temp. 170 stopni.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 25 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
robiłam są super!!!!7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
dziś robiłam pycha!!!!!7 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 03 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
Jadłam bardzo podobnie zrobione udka, tylko farsz składał się z pieczarek i sera żółtego. Przepis jest godny uwagi i polecenia. A co do Paaalinki, to uważm, że jakaś małolata robi sobie żarty i to bardzo niesmaczne.7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Paalinka, ty lepiej idź odrób zadanie domowe, a nie siedź tyle w Internecie. Jesteś OSTATNIĄ osobą na tym portalu, która miałaby cokolwiek do powiedzenia, biorąc pod uwagę Twój absurdalny przepis na sałatkę.7 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 29 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Paalinka,najpierw dodaj zdjęcie swojej sałatki,a potem osądzaj innych.Przepis nie musi Ci sie podobac ale krytykowac kogos tez trzeba umieć,a tej umiejetności Ci brakuje.7 Kto głosował? | Odpowiedz

paaalinka 29 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Chciałam powiedzieć że ładnie . Pyszne jest . ! Tylko troche niewyrażne jest to zdjęcie . Udka mają twarde kości a po kapuście są czerwone wymiociny. ! Ja sobie tu siedze i myśle ..to naleśniki ?1 Kto głosował? | Odpowiedz

paaalinka 29 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Ale wyglądaa .0 Kto głosował? | Odpowiedz