Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne, a takie proste!
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 215
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1707
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 145
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 215
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1707
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 145
Składniki
Udka opłukać i ostrym nożem pozbyć się kości.
Pieczarki obrać, pokroić i poddusić na patelni bez tłuszczu.
Kapustę pokroić i wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem ziela angielskiego, liści laurowych i kostki rosołowej. Dusić przez około 20-30 min, aż lekko zmięknie.
Kiedy kapusta zmięknie, a pieczarki odparują, wymieszać je razem. Dodać sól i pieprz do smaku. Tak przygotowaną kapustą faszerować udka. Opruszyć dowolnymi przyprawami z każdej strony i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około godziny w temp. 170 stopni.