Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka faszerowane kapustą kiszoną
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1111
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1982
Świąteczne smaki.
Odsłon: 236
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1912
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 1253
W święta warto nie dodawać sobie pracy. Podany z "pasztecikami" na ciepło,z...
Odsłon: 45
Przepis dnia
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 1111
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1982
Świąteczne smaki.
Odsłon: 236
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1912
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 1253
Składniki
Udka wytrybować z kości. Olej wymieszać z przyprawami. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso z dwóch stron i odstawić na minimum godzinę do lodówki lub na całą noc. W tym czasie przygotować farsz. Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę cukru i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej lub drobno pokrojone i smażyć do odparowania wody. Pieczarki wymieszać z kapustą. W razie konieczności doprawić solą oraz pieprzem. Na środku każdego kawałka mięsa nałożyć pełną łyżkę farszu i zwinąć w roladę. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pieczemy bez przykrycia 20 minut w temperaturze 200 stopi i kolejne 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!