Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie. Polecam serdecznie.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 991
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 80
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 991
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2847
Składniki
Udka dokladnie myjemy, osuszamy, posypujemy z obu stron Kucharkiem i czosnkiem granulowanym. Na glebokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmazamy z obu stron udka az sie zezloca, nastepnie podlewamy 1/2 litra wody, dodajemy odrobine majeranku i cebule pokrojona w piorka. Mozna dodac pare kawaleczkow jablka. Dusimy pod pokrywa, caly czas podlewamy szklanka wody w momencie, gdy juz ona odparuje i tluszcz zaczyna skwierczec. Udka przewracamy na druga strone. Dusimy ok. 1godz.15 minut. Na koncu woda powinna odparowac, a cebulka troszke sie skarmelizuje. Podawac z kluseczkami slaskimi i sosem mysliwskim, lub po prostu z ziemniaczkami. Polecam serdecznie. bardzo smaczne danie.