Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie. Polecam serdecznie.
Udka dokladnie myjemy, osuszamy, posypujemy z obu stron Kucharkiem i czosnkiem granulowanym. Na glebokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmazamy z obu stron udka az sie zezloca, nastepnie podlewamy 1/2 litra wody, dodajemy odrobine majeranku i cebule pokrojona w piorka. Mozna dodac pare kawaleczkow jablka. Dusimy pod pokrywa, caly czas podlewamy szklanka wody w momencie, gdy juz ona odparuje i tluszcz zaczyna skwierczec. Udka przewracamy na druga strone. Dusimy ok. 1godz.15 minut. Na koncu woda powinna odparowac, a cebulka troszke sie skarmelizuje.
Podawac z kluseczkami slaskimi i sosem mysliwskim, lub po prostu z ziemniaczkami.
Polecam serdecznie.
bardzo smaczne danie.
Kaczka i pomarańcze to wyjątkowo pyszna kombinacja smaków
Odsłon: 3129
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11445
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 185
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 33
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 407
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11445
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 185
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 33
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 407
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 92
Składniki
Udka dokladnie myjemy, osuszamy, posypujemy z obu stron Kucharkiem i czosnkiem granulowanym. Na glebokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmazamy z obu stron udka az sie zezloca, nastepnie podlewamy 1/2 litra wody, dodajemy odrobine majeranku i cebule pokrojona w piorka. Mozna dodac pare kawaleczkow jablka. Dusimy pod pokrywa, caly czas podlewamy szklanka wody w momencie, gdy juz ona odparuje i tluszcz zaczyna skwierczec. Udka przewracamy na druga strone. Dusimy ok. 1godz.15 minut. Na koncu woda powinna odparowac, a cebulka troszke sie skarmelizuje. Podawac z kluseczkami slaskimi i sosem mysliwskim, lub po prostu z ziemniaczkami. Polecam serdecznie. bardzo smaczne danie.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Polędwiczki z indyka z suszonymi pomidorami
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 33
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 17