Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie. Polecam serdecznie.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 35
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 35
Składniki
Udka dokladnie myjemy, osuszamy, posypujemy z obu stron Kucharkiem i czosnkiem granulowanym. Na glebokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmazamy z obu stron udka az sie zezloca, nastepnie podlewamy 1/2 litra wody, dodajemy odrobine majeranku i cebule pokrojona w piorka. Mozna dodac pare kawaleczkow jablka. Dusimy pod pokrywa, caly czas podlewamy szklanka wody w momencie, gdy juz ona odparuje i tluszcz zaczyna skwierczec. Udka przewracamy na druga strone. Dusimy ok. 1godz.15 minut. Na koncu woda powinna odparowac, a cebulka troszke sie skarmelizuje. Podawac z kluseczkami slaskimi i sosem mysliwskim, lub po prostu z ziemniaczkami. Polecam serdecznie. bardzo smaczne danie.