Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie. Polecam serdecznie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1362
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1174
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1362
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3525
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1174
Składniki
Udka dokladnie myjemy, osuszamy, posypujemy z obu stron Kucharkiem i czosnkiem granulowanym. Na glebokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmazamy z obu stron udka az sie zezloca, nastepnie podlewamy 1/2 litra wody, dodajemy odrobine majeranku i cebule pokrojona w piorka. Mozna dodac pare kawaleczkow jablka. Dusimy pod pokrywa, caly czas podlewamy szklanka wody w momencie, gdy juz ona odparuje i tluszcz zaczyna skwierczec. Udka przewracamy na druga strone. Dusimy ok. 1godz.15 minut. Na koncu woda powinna odparowac, a cebulka troszke sie skarmelizuje. Podawac z kluseczkami slaskimi i sosem mysliwskim, lub po prostu z ziemniaczkami. Polecam serdecznie. bardzo smaczne danie.