Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek taki na szybko jak z mego dzieciństwa.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1143
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5832
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1143
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5832
Składniki
Kurczaka obsypać przyprawami,
Wymieszać i wstawić na całą noc do lodówki.
Wyjąć z lodówki i obsmażyć na suchej patelni
Lekko przypalając.
W międzyczasie do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Włożyć usmażone mięso, doprawić do smaku solą.Gotować pod przykryciem do miękkości mięsa.
Gdy mięso jest już miękkie dodać natkę pietruszki i nadal dusić.
Następnie w pół szklanki wody rozrobić mąkę, zalać mięso.
Zagotować.
Podałam z ugotowanym i od smażonym makaronem oraz pomidor czarny przełożony cebulą, posolone.