Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka kurczaka w sosie.

Udka kurczaka w sosie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 1094

Dodano:

Odsłon: 297

Dziś obiadek taki na szybko jak z mego dzieciństwa.

Składniki

  • 2 duże uda kurczaka (mam swoje brojler),
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa,
  • 0,5 łyżki pieprzu cytrynowego,
  • 1,5 szklanki wody,
  • 1 łyżka suszonych warzyw,
  • 1 czubata łyżka mąki,
  • 1 łyżka natki pietruszki.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurczaka obsypać przyprawami,

  2. Wymieszać i wstawić na całą noc do lodówki.

  3. Wyjąć z lodówki i obsmażyć na suchej patelni

  4. Lekko przypalając.

  5. W międzyczasie do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.

  6. Włożyć usmażone mięso, doprawić do smaku solą.Gotować pod przykryciem do miękkości mięsa.

  7. Gdy mięso jest już miękkie dodać natkę pietruszki i nadal dusić.

  8. Następnie w pół szklanki wody rozrobić mąkę, zalać mięso.

  9. Zagotować.

  10. Podałam z ugotowanym i od smażonym makaronem oraz pomidor czarny przełożony cebulą, posolone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń