Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przygotowane, jest idealne na każdą okazję. Odkąd zrobiłam tak przygotowane udka, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że są idealne. Próbowałam wielu przepisów na udka i żaden z nich nie sprostał moim oczekiwaniom, jak ten przepis. Spróbuj i przekonaj się sam.
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1236
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5764
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18365
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1236
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5764
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18365
 
         
         
                Składniki
1. Udka, myję, kroję na połówki. Doprawiam solą, oraz przyprawą do kurczaka, układam w woreczku do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 °C.
Czosnek oraz cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.<br /> <br /> 3. Do warzyw dodaję mieszankę warzyw chińskich, podlewam jedną szklanką wody i<br /> gotuję około dziesięciu minut.<br /> <br /> 4. Pod koniec gotowania wlewam sosy, ocet, miód, doprawiam solą oraz chili. Zagęszczam sos skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję i łączę warzywa z mięsem.<br /> <br />
5.Gotowe.<br /> 6. Smacznego<br />