Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na niedzielny obiad, delikatne, soczyste mięso z kurczaka w pikantnej aromatycznej przyprawie o intensywnym smaku
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 940
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 940
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1975
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 456
Składniki
1. Udka myjemy, dzielimy na połowy, wsypujemy sól oraz 2 łyżki curry i dokładnie mieszamy, żeby mięso było całe w przyprawie 2. Układamy na blaszce w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C 3. Po upieczeniu układamy w naczyniu
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 5. Do cebuli dodajemy czosnek oraz pokrojone w paseczki papryki 6. Podlewamy szklanką wody, wsypujemy kurkumę oraz 1 łyżkę curry i szczyptę imbiru 7. Pod koniec prużenia wlewamy śmietanę, chwilkę gotujemy i polewamy sosem udka
8. Danie gotowe 9. Smacznego