Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na niedzielny obiad, delikatne, soczyste mięso z kurczaka w pikantnej aromatycznej przyprawie o intensywnym smaku
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 918
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4551
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1169
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 918
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4551
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1169
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 525
Składniki
1. Udka myjemy, dzielimy na połowy, wsypujemy sól oraz 2 łyżki curry i dokładnie mieszamy, żeby mięso było całe w przyprawie 2. Układamy na blaszce w woreczku do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C 3. Po upieczeniu układamy w naczyniu
4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju 5. Do cebuli dodajemy czosnek oraz pokrojone w paseczki papryki 6. Podlewamy szklanką wody, wsypujemy kurkumę oraz 1 łyżkę curry i szczyptę imbiru 7. Pod koniec prużenia wlewamy śmietanę, chwilkę gotujemy i polewamy sosem udka
8. Danie gotowe 9. Smacznego