Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Udka o chrupiącej skórce, aromatyczne i kruche mięsko a cały sekret to że udka przygotowane są w majonezie.
blaszka, miska, folia aluminiowa, ściereczka,
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Udka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu natrzeć z solą zmieszaną z pieprzem i czosnkiem granulowanym. Przykryć ścierką i zostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Po tym czasie udka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka. Z wierzchu udka posypać bułką tartą. Blaszkę nakryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie dość miękkie folię zdjąć, a udka piec do całkowitej miękkości i do zrumienienia wierzchu. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z sałatką jarzynową w kształcie serca. Rada: Czas przygotowania 30 minut + czas zamarynowania + czas pieczenia
Udka gotowe do podania.