Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Udka o chrupiącej skórce, aromatyczne i kruche mięsko a cały sekret to że udka przygotowane są w majonezie.
blaszka, miska, folia aluminiowa, ściereczka,
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 326
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 638
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 326
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 638
Składniki
Udka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu natrzeć z solą zmieszaną z pieprzem i czosnkiem granulowanym. Przykryć ścierką i zostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Po tym czasie udka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka. Z wierzchu udka posypać bułką tartą. Blaszkę nakryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie dość miękkie folię zdjąć, a udka piec do całkowitej miękkości i do zrumienienia wierzchu. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z sałatką jarzynową w kształcie serca. Rada: Czas przygotowania 30 minut + czas zamarynowania + czas pieczenia
Udka gotowe do podania.