Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie pochodzi ze starego zeszytu mojej babci. Udka o chrupiącej skórce, aromatyczne i kruche mięsko a cały sekret to że udka przygotowane są w majonezie.
blaszka, miska, folia aluminiowa, ściereczka,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1586
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232003
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1586
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232003
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5081
Składniki
Udka po oczyszczeniu, umyciu i osuszeniu natrzeć z solą zmieszaną z pieprzem i czosnkiem granulowanym. Przykryć ścierką i zostawić w chłodnym miejscu na 1 godzinę. Po tym czasie udka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blasze. Majonez wymieszać z keczupem i posmarować udka. Z wierzchu udka posypać bułką tartą. Blaszkę nakryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie dość miękkie folię zdjąć, a udka piec do całkowitej miękkości i do zrumienienia wierzchu. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z sałatką jarzynową w kształcie serca. Rada: Czas przygotowania 30 minut + czas zamarynowania + czas pieczenia
Udka gotowe do podania.