Do góry

Dania główne Przepis na:

Udka w Pa ryżu

Udka w Pa ryżu

Autor:

Przepisów i artykułów: 630 Ocena: 6009

Dodano:

Odsłon: 1543

Kolorowe danie z delikatnym mięsem z kurczaka, z sosem który, nadaje potrawie wyrazistego smaku.

Składniki

  • 5 udek z kurczaka
  • Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • Cebula biała
  • 2 papryki czerwone
  • 3 marchewki
  • Kostkę rosołową
  • 2 torebki ryżu
  • Kurkuma
  • 2 szk. Passaty
  • Groszek konserwowy
  • Chili
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Udka kroimy na połówki.
    2. Doprawiamy przyprawą Pomysł na soczystego kurczaka oraz solą.

  2. 3. Wkładamy do woreczka.
    4. Pieczemy 30 minut w 180 ° C.

  3. 5. W tym czasie, co udka się pieką, obieramy cebulę, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 6. Do cebuli dodajemy pokrojoną w paski paprykę.

  5. 7. Marchew obieramy, drobno kroimy dodajemy do warzyw.

  6. 8. Podlewamy szklanką wody.
    9. Dodajemy kostkę rosołową.

  7. 10. Wsypujemy ryż i prużymy do chwili, kiedy będzie dobry.

  8. 11. Doprawiamy solą oraz kurkumą.

  9. 12. Wlewamy passatę.

  10. 13. Mieszamy razem z groszkiem.

  11. 14. Doprawiamy jeszcze chili.
    15. Ryż łączymy z mięsem.

  12. 16. Danie gotowe.

    17. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń