Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepyszne danie jednogarnkowe z piekarnika, Prosty przepis dający dużą dowolność w doborze mięsa.
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3050
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37033
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1684
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Szare pyzy z mięsem to tradycyjne danie kuchni polskiej. Smakują okraszone wę...
Odsłon: 3050
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37033
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1294
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1684
Smaczne danie :)
Odsłon: 779
Składniki
Przygotować składniki zalewy: 6 szkl. wody, 1/2 k. masła, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka ostrej papryki, 4 łyżki ketchupu, 2 ząbki czosnku pokrojone w talarki lub przeciśnięte przez praskę, 2 łyżeczki wegety - całość zagotować i odstawić z palnika. Udka opłukać, osuszyć i posypać przyprawą złocisty kurczak. Cebulę pokroić w kostkę. Do naczynia żaroodpornego lub brytfanny wsypać suchy ryż i pokrojoną cebulę, wymieszać. Na to poukładać udka. Wszystko zalać przygotowaną wcześniej zalewą. W Przypadku gdy robimy w naczyniu żaroodpornym wstawiamy do zimnego piekarnika, jeżeli w brytfance do nagrzanego do 180 stopni C.piekarnika. Pieczemy ok. 1,30g do 1,50g. Danie pieczemy bez przykrycia, ryż wchłonie płyn a mięso się zrumieni. Ja piekę przez 1 godz pod przykryciem, potem zdejmuję pokrywkę i piekę bez przykrycia.
Przepis, który podałam można zmodyfikować dodając pokrojoną w paski paprykę lub dodając pokrojoną białą część pora. pod