Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nadaje się najlepiej na gril, ale i do upieczenia w piekarniku. Na zdjęciu wersja z piekarnika.
Patelnia, łyżeczka, miska, miarka do płynów,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1436
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 852
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1436
Składniki
Udka umieszczamy w naczyniu i posypujemy solą czosnkową lub cebulową, cebulą lub czosnkiem w proszku i dokładnie mieszamy.
Mieszamy w naczyniu szklanym keczup, sos Worcestershire oraz Sriracha, olej, cukier i dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy olej na patelni i kiedy jest gotowy, wkładamy udka i smażymy 3 minuty z obu stron
Usmażone udka przekładamy na talerz
Każde udko obtaczamy w sosie pomidorowym i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na noc pod folią po wystygnięciu.
Następnego dnia układamy udka do pieczenia w piekarniku o temperaturze 190-200 stopni Celsjusza 45 minut. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.