Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla każdego ,smaczny i nie trudny w przygotowaniu
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 181
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 43
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 181
Składniki
Do miski dodajemy masło Czosnek przeciskamy przez praskę sól, pieprz i zioła prowansalskie .mieszamy i odstawiamy na pół godz. w między czasie myjemy udka doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na chwile do lodówki. Kroimy cebule w pół piórka i paprykę w paski .
Małą łyżeczką pod skórę kurczaka wkładamy masło z czosnkiem i rozcieramy tak żeby masło się rozprowadziło po całym mięsie. Plastry boczku kładziemy na wierzch. Paprykę i cebule na wierzch. Odstawiamy na cała noc do lodówki. pieczemy w 180 stopniach przez godz lub dłużej w zależności od mięsa.