Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla każdego ,smaczny i nie trudny w przygotowaniu
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6232
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9134
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8753
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6232
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9134
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8753
Składniki
Do miski dodajemy masło Czosnek przeciskamy przez praskę sól, pieprz i zioła prowansalskie .mieszamy i odstawiamy na pół godz. w między czasie myjemy udka doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na chwile do lodówki. Kroimy cebule w pół piórka i paprykę w paski .
Małą łyżeczką pod skórę kurczaka wkładamy masło z czosnkiem i rozcieramy tak żeby masło się rozprowadziło po całym mięsie. Plastry boczku kładziemy na wierzch. Paprykę i cebule na wierzch. Odstawiamy na cała noc do lodówki. pieczemy w 180 stopniach przez godz lub dłużej w zależności od mięsa.