Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla każdego ,smaczny i nie trudny w przygotowaniu
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Do miski dodajemy masło Czosnek przeciskamy przez praskę sól, pieprz i zioła prowansalskie .mieszamy i odstawiamy na pół godz. w między czasie myjemy udka doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na chwile do lodówki. Kroimy cebule w pół piórka i paprykę w paski .
Małą łyżeczką pod skórę kurczaka wkładamy masło z czosnkiem i rozcieramy tak żeby masło się rozprowadziło po całym mięsie. Plastry boczku kładziemy na wierzch. Paprykę i cebule na wierzch. Odstawiamy na cała noc do lodówki. pieczemy w 180 stopniach przez godz lub dłużej w zależności od mięsa.