Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj smaczne udka z kurczaka z których ugotowałam pyszny rosół a następnie panierowałam w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju jako dodatek do drugiego
garnek, patelnia, widelec, talerze dwa do panierki,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 498
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14511
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 498
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2787
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 919
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14511
Składniki
Udka po oczyszczeniu i opłukaniu gotujemy z marchewką, pietruszką oraz selerem. Z udek gotujemy smaczny rosół, gdy udka już prawie miękkie wyjmujemy i studzimy. Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Ugotowane i wystudzone udka panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane udka smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Usmażone podajemy do drugiego dania.
Przygotowanie udek.
Udka gotowe do podania.