Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj smaczne udka z kurczaka z których ugotowałam pyszny rosół a następnie panierowałam w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju jako dodatek do drugiego
garnek, patelnia, widelec, talerze dwa do panierki,
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 28
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
Polecam.
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 146
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 28
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 94
Polecam.
Odsłon: 114
Polecam.
Odsłon: 146
Składniki
Udka po oczyszczeniu i opłukaniu gotujemy z marchewką, pietruszką oraz selerem. Z udek gotujemy smaczny rosół, gdy udka już prawie miękkie wyjmujemy i studzimy. Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Ugotowane i wystudzone udka panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Tak przygotowane udka smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Usmażone podajemy do drugiego dania.
Przygotowanie udek.
Udka gotowe do podania.