Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prawie ostatki większość już świętuje Andrzejki ponieważ we wtorek pracują, ja z tej okazji przygotowałam pyszny obiadek a mianowicie uda kurczaka w przyprawie do mięsa i oczywiście pieczone w woreczku przeznaczonym do pieczenia mięsa
Dobre do podjadania przed telewizorem,szybkie i smaczne i piecze sie je w opi...
Odsłon: 11070
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2078
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 839
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 289
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli s...
Odsłon: 2739
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 1867
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2078
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 839
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 289
Pyszny, pożywny pudding z chia to prawdziwa bomba witaminowa :) Chia, czyli s...
Odsłon: 2739
Pomysł na prosty, a zarazem zdrowy deser z nasionami chia i mango. Najlepiej...
Odsłon: 1867
Składniki
Uda kurczaka wymoczyć w zimnej wodzie a następnie osuszyć za pomocą durszlaka, osuszone uda przełożyć do miski nacinając wzdłuż po skórze aż do kości następnie wsypać przyprawę do mięsa i wlać olej, całość dokładnie wmasować w mięso aby przyprawa wszędzie się dostała odstawić na 10 minut
Po wyznaczonym czasie przełożyć uda do woreczka spożywczego przeznaczonego do pieczenia mięsa, z woreczka z mięsem pozbyć się powietrza i zamknąć go za pomocą zamknięcia od woreczków lub po prostu związać końcówki. Przygotowany woreczek z udami włożyć do blaszki lub naczynia żaroodpornego i wstawić do zimnego piekarnika, ustawiając go na 200 stopni i piec 1 godzinę i 20 minut co jakiś czas obracając worek z mięsem. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i rozciąć worek aby wyjąć mięso do obiadu
Upieczone mięso z woreczka w przyprawie jest bardzo soczyste i tak dobrze upieczone że mięso samo odchodzi od kości i rozpływa się w ustach jest bardzo delikatne. Tak przygotowane mięsko podałam z ziemniakami polanymi delikatnie tłuszczem z pieczonego mięsa oraz ogórek kiszony swojski, do popicia mleko prosto z lodówki
Przepisy Dania główne
Dania główne
Krokiety bolognese
Dania główne
Farsz do naleśników na słono
Dania główne
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Dania główne
Placuszki z cukini I żołądki zapiekane z papryka cebula grzybami
Krokiety bolognese
W nawale dzisiejszych zajęć, znalazłem chwilę aby wklepać przepis. Post, jak...
Odsłon: 11
Farsz do naleśników na słono
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 839