Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe: udziec z indyka pieczony w kapuście kiszonej z dodatkiem marchwi, ananasa i ziemniaków.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 564
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3656
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 228
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 564
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3656
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 228
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 294
Składniki
Udziec z indyka /mój miał 1,3 kg/ nacieramy przyprawami: solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą i odstawiamy w chłodne miejsce. Kapustę kiszoną odciskamy z soku ale nie przepłukujemy i szatkujemy. Marchew obieramy i kroimy w talarki. Plastry ananasa z puszki kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kawałki podobnej wielkości /żeby w tym samym czasie były miękkie/. Wszystkie warzywa i ananasa przekładamy do naczynia, w którym będziemy piec potrawę, dodajemy sok ananasowy /zalewę z puszki/ i wszystko mieszamy.
Między kapustę kiszoną z warzywami układamy przyprawiony udziec indyka i nakrywamy warzywami z kapustą.
Naczynie żaroodporne przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy ok. 1,5 godz. Podajemy kawałek mięsa z kapustą, ziemniakami i wytworzonym sokiem słodko-kwaśnym /z kiszonej kapusty i zalewy ananasowej/.