Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko wyszło bardzo smaczne,aromatyczne i kruche. Bardzo polecam takie przygotowanie udźca:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8133
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 404
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8133
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 404
Składniki
Umyty udziec obtoczyć w mące i przyprawach. Dać na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć do rondla,dodać marchew,wątróbkę oraz resztę przypraw i warzyw. Podlać bulionem i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest miękkie wyjąć ,sos wystudzić i zblendować ,doprawiając do końcowego smaku. Mięso poporcjować,dać do sosu i zagotować. Podawać z ziemniakami,pieczywem lub kaszą. Smacznego życzę!