Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko wyszło bardzo smaczne,aromatyczne i kruche. Bardzo polecam takie przygotowanie udźca:)
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 230
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 152
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 890
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 102
Polecam.
Odsłon: 230
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 152
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 890
Składniki
Umyty udziec obtoczyć w mące i przyprawach. Dać na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć do rondla,dodać marchew,wątróbkę oraz resztę przypraw i warzyw. Podlać bulionem i gotować do miękkości mięsa. Gdy mięso jest miękkie wyjąć ,sos wystudzić i zblendować ,doprawiając do końcowego smaku. Mięso poporcjować,dać do sosu i zagotować. Podawać z ziemniakami,pieczywem lub kaszą. Smacznego życzę!