Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Robimy sos. Cebulę drobno kroimy. Smażymy na oleju, gdy zeszkli się odsypujemy na bok. Pieczarki kroimy w kostkę. Wsypujemy na suchą patelnię i odparowujemy wodę (3 do 4 minut). Do pieczarek wsypujemy cebulę. Dodajemy 2 łyżki masła. Sypiemy sól i pieprz do smaku. Dusimy 4 minuty. W międzyczasie wlewamy do głębszego naczynia śmietanę. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i pół łyżeczki soli. Wlewamy do pieczarek i gotujemy. Gdy zacznie bulgotać ściągamy z palnika.
Teraz kotlety. Ziemniaki obieramy i gotujemy. Do garnka wrzucamy natkę pietruszki, liście laurowe i solimy. Gdy ostygną rozgniatamy tłuczkiem dodając 1/4 kostki masła i jajko. Następnie dodajemy 3 łyżki mąki i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety kładziemy na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy na ciepło z sosem.