Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe uszka z mięsem plus czerwony pikantny barszczyk. Nic więcej mi nie trzeba.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 398
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 398
Składniki
Farsz: Białą kapustę ugotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić, następnie odcisnąć z niej wodę. Mięso gotować przez godzinę, również w wodzie z dodatkiem soli, ostudzić. Kapustę i mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu. W końcowej fazie dodać mięso z kapustą. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Z podanych składników, na stolnicy, zarobić ciasto. Rozwałkować dość cienko, pokroić na kwadraty 3x3 cm, łyżeczką nakładać nadzienie. Składać po przekątnej i mocno zlepiać. Następnie złączyć ze sobą końce podstawy powstałego trójkąta. Gotować w osolonej wodzie, około 3 minuty od momentu gdy uszka wypłyną do góry. Podawać z barszczem czerwonym.
Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 150 szt uszek. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości uszka zrobicie. U mnie w domu raczej robimy duuuże "uszy" :))