Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe uszka z mięsem plus czerwony pikantny barszczyk. Nic więcej mi nie trzeba.
Farsz: Białą kapustę ugotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić, następnie odcisnąć z niej wodę. Mięso gotować przez godzinę, również w wodzie z dodatkiem soli, ostudzić. Kapustę i mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu. W końcowej fazie dodać mięso z kapustą. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto: Z podanych składników, na stolnicy, zarobić ciasto. Rozwałkować dość cienko, pokroić na kwadraty 3x3 cm, łyżeczką nakładać nadzienie. Składać po przekątnej i mocno zlepiać. Następnie złączyć ze sobą końce podstawy powstałego trójkąta. Gotować w osolonej wodzie, około 3 minuty od momentu gdy uszka wypłyną do góry.
Podawać z barszczem czerwonym.
Smacznego.
Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 150 szt uszek. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości uszka zrobicie. U mnie w domu raczej robimy duuuże "uszy" :))
Czerwony barszcz z uszkami z farszem kapusta kiszona i grzyby leśne.
Odsłon: 381
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć uszek z grzybami leśnymi. U nas zawsze...
Odsłon: 4375
Uszka z grzybami na wigilijnym stole ,to jedna z najważniejszych potraw. Fars...
Odsłon: 14772
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3895
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 355
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 92
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 815
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3895
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 355
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 92
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 815
Składniki
Farsz: Białą kapustę ugotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić, następnie odcisnąć z niej wodę. Mięso gotować przez godzinę, również w wodzie z dodatkiem soli, ostudzić. Kapustę i mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu. W końcowej fazie dodać mięso z kapustą. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Z podanych składników, na stolnicy, zarobić ciasto. Rozwałkować dość cienko, pokroić na kwadraty 3x3 cm, łyżeczką nakładać nadzienie. Składać po przekątnej i mocno zlepiać. Następnie złączyć ze sobą końce podstawy powstałego trójkąta. Gotować w osolonej wodzie, około 3 minuty od momentu gdy uszka wypłyną do góry. Podawać z barszczem czerwonym.
Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 150 szt uszek. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości uszka zrobicie. U mnie w domu raczej robimy duuuże "uszy" :))
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Dania główne
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i serem korycińskim
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 34
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 21