Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe uszka z mięsem plus czerwony pikantny barszczyk. Nic więcej mi nie trzeba.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2567
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 706
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13961
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2567
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 706
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1521
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13961
Składniki
Farsz: Białą kapustę ugotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie. Wystudzić, następnie odcisnąć z niej wodę. Mięso gotować przez godzinę, również w wodzie z dodatkiem soli, ostudzić. Kapustę i mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na smalcu. W końcowej fazie dodać mięso z kapustą. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Z podanych składników, na stolnicy, zarobić ciasto. Rozwałkować dość cienko, pokroić na kwadraty 3x3 cm, łyżeczką nakładać nadzienie. Składać po przekątnej i mocno zlepiać. Następnie złączyć ze sobą końce podstawy powstałego trójkąta. Gotować w osolonej wodzie, około 3 minuty od momentu gdy uszka wypłyną do góry. Podawać z barszczem czerwonym.
Smacznego. Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 150 szt uszek. Wszystko zależy od tego jakiej wielkości uszka zrobicie. U mnie w domu raczej robimy duuuże "uszy" :))