Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej Babci uszka są najlepsze.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5483
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 981
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1412
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5483
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 981
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11931
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1412
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto ręką i odstawić na 15-20 minut by ciasto odpoczęło. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i pokroić w kwadraty 3-4 cm. Wykonanie farszu: Mięso opłukać i ugotować do miękkości z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Po czym ostudzić i zmielić. Cebulę posiekać i przysmażyć na masełku, po czym dodać do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wymieszać i odstawić na chwilę by mięso przeszło przyprawami. Wykonanie barszczu: W między czasie kości dobrze opłukać, zalać 1,5 litrą wody, dodać pokrojone buraczki, ziele angielskie, listek laurowy, przyprawić do smaku i ugotować barszcz przez około 35 minut na wolnym ogniu. Następnie przecedzić przez sito, zakwasić sokiem z cytryny i odstawić. W razie potrzeby doprawić. Wykonanie uszek: Na pokrojone kwadraty ciasta, nakładać przygotowany farsz, zlepiać uszka. Gotować w dużej ilości wody z dodatkiem soli, wyjmować łyżką cedzakową i przelać ciepłą wodą. Rozłożyć na talerze i podawać z przygotowanym barszczem.