Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojej Babci uszka są najlepsze.
Wykonanie ciasta:
Z podanych składników zgnieść ciasto ręką i odstawić na 15-20 minut by ciasto odpoczęło. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i pokroić w kwadraty 3-4 cm.
Wykonanie farszu:
Mięso opłukać i ugotować do miękkości z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Po czym ostudzić i zmielić. Cebulę posiekać i przysmażyć na masełku, po czym dodać do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wymieszać i odstawić na chwilę by mięso przeszło przyprawami.
Wykonanie barszczu:
W między czasie kości dobrze opłukać, zalać 1,5 litrą wody, dodać pokrojone buraczki, ziele angielskie, listek laurowy, przyprawić do smaku i ugotować barszcz przez około 35 minut na wolnym ogniu. Następnie przecedzić przez sito, zakwasić sokiem z cytryny i odstawić. W razie potrzeby doprawić.
Wykonanie uszek:
Na pokrojone kwadraty ciasta, nakładać przygotowany farsz, zlepiać uszka. Gotować w dużej ilości wody z dodatkiem soli, wyjmować łyżką cedzakową i przelać ciepłą wodą. Rozłożyć na talerze i podawać z przygotowanym barszczem.
Takie małe pierożki zwinięte w kształt ucha :) Absolutnie cudowne i pyszne. W...
Odsłon: 7712
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
Odsłon: 301
Przepis dnia
Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamię...
Odsłon: 32996
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31608
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9578
Bardzo sycące „fit” danie, przyrządzone na specjalne życzenie.
Odsłon: 301
Przepis dnia
Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamię...
Odsłon: 32996
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31608
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9578
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zgnieść ciasto ręką i odstawić na 15-20 minut by ciasto odpoczęło. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i pokroić w kwadraty 3-4 cm. Wykonanie farszu: Mięso opłukać i ugotować do miękkości z dodatkiem listka laurowego i ziela angielskiego. Po czym ostudzić i zmielić. Cebulę posiekać i przysmażyć na masełku, po czym dodać do mięsa. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Wymieszać i odstawić na chwilę by mięso przeszło przyprawami. Wykonanie barszczu: W między czasie kości dobrze opłukać, zalać 1,5 litrą wody, dodać pokrojone buraczki, ziele angielskie, listek laurowy, przyprawić do smaku i ugotować barszcz przez około 35 minut na wolnym ogniu. Następnie przecedzić przez sito, zakwasić sokiem z cytryny i odstawić. W razie potrzeby doprawić. Wykonanie uszek: Na pokrojone kwadraty ciasta, nakładać przygotowany farsz, zlepiać uszka. Gotować w dużej ilości wody z dodatkiem soli, wyjmować łyżką cedzakową i przelać ciepłą wodą. Rozłożyć na talerze i podawać z przygotowanym barszczem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Pierogi z białym serem
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 9
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 32