Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie z chinskim sosem hoisin.
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1142
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1320
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 592
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1142
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1320
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 592
Składniki
Makaron Przygotowac wg instrukcji na opakowaniu, a nastepnie odcedzic. Z 2 lyzek sosu hoisin, 1/2 lyzeczki sosu sojowego, posiekanego imbiru i polowy czosnku zrobic marynate i wymieszac z miesem. Na patelni rozgrzac polowe oleju dodac polowe chili i mieso. Smazyc az mieso bedzie usmazone. Nastepnie odlozyc mieso razem z "sosem" do innego naczynia.
Rozgrzac pozostala czesc oleju, dodac druga polowe czosnku i chili. Nastepnie wrzucic cebule i smazyc na dosc ostrym ogniu. Po uplywie okolo 3 min dodac papryke i szparagi. Smazyc 5-7 min, az papryka lekko zmieknie. Na koniec dodac reszte sosu hoisin i sosu sojowego, podlac 1/2 szklanki wody i polaczyc z makaronem i wczesniej usmazonym miesem. Smazyc okolo 3 min.Gotowe danie posypac koledra
Na potrzeby zdjeci, nie mieszalam makaronu z warzywami i kurczakiem.