Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2228
Dodano: 13.04.2010
Odsłon: 4597
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Makaron Przygotowac wg instrukcji na opakowaniu, a nastepnie odcedzic. Z 2 lyzek sosu hoisin, 1/2 lyzeczki sosu sojowego, posiekanego imbiru i polowy czosnku zrobic marynate i wymieszac z miesem. Na patelni rozgrzac polowe oleju dodac polowe chili i mieso. Smazyc az mieso bedzie usmazone. Nastepnie odlozyc mieso razem z "sosem" do innego naczynia.
Rozgrzac pozostala czesc oleju, dodac druga polowe czosnku i chili. Nastepnie wrzucic cebule i smazyc na dosc ostrym ogniu. Po uplywie okolo 3 min dodac papryke i szparagi. Smazyc 5-7 min, az papryka lekko zmieknie. Na koniec dodac reszte sosu hoisin i sosu sojowego, podlac 1/2 szklanki wody i polaczyc z makaronem i wczesniej usmazonym miesem. Smazyc okolo 3 min.Gotowe danie posypac koledra
Na potrzeby zdjeci, nie mieszalam makaronu z warzywami i kurczakiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 26 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja kupiłam ostatnio sos hoisin właśnie w Bomi. :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

granita 25 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wiolu- po pierwsze przepraszam za pozna odp ale nie bardzo czesto nie dostaje powiaqdomien o komentarzach. Mysle, ze mozesz kupic ten sos bez problemu w wiekszych supermarketach i w BOMI. Szukaj na polkach z kuchnia chinska. Powodzenia i pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 14 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
nigdy jeszcze nie gotowałam chinszczyzny więc mam pytanko czy ten sos hoisin można kupić w polsce? bo danie wygląda bardzo apetycznie i mam ochote je zrobić0 Kto głosował? | Odpowiedz

iwonasz 13 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
moje smaki-trzeba wypróbować!0 Kto głosował? | Odpowiedz