Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste danie z chinskim sosem hoisin.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1127
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 221
Polecam.
Odsłon: 1127
Składniki
Makaron Przygotowac wg instrukcji na opakowaniu, a nastepnie odcedzic. Z 2 lyzek sosu hoisin, 1/2 lyzeczki sosu sojowego, posiekanego imbiru i polowy czosnku zrobic marynate i wymieszac z miesem. Na patelni rozgrzac polowe oleju dodac polowe chili i mieso. Smazyc az mieso bedzie usmazone. Nastepnie odlozyc mieso razem z "sosem" do innego naczynia.
Rozgrzac pozostala czesc oleju, dodac druga polowe czosnku i chili. Nastepnie wrzucic cebule i smazyc na dosc ostrym ogniu. Po uplywie okolo 3 min dodac papryke i szparagi. Smazyc 5-7 min, az papryka lekko zmieknie. Na koniec dodac reszte sosu hoisin i sosu sojowego, podlac 1/2 szklanki wody i polaczyc z makaronem i wczesniej usmazonym miesem. Smazyc okolo 3 min.Gotowe danie posypac koledra
Na potrzeby zdjeci, nie mieszalam makaronu z warzywami i kurczakiem.