Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dnie żaroodpornego naczynia wytwarza się pyszny sos, w którym można maczać pieczywo. W ten sposób zapiekanka zamieni się w pożywną kolację.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326575
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12109
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16935
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326575
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12109
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16935
Składniki
Batat obrać i pokroić na większe kawałki. Ugotować. Paprykę i pomidory umyć. Pokroić na cząstki. Tak samo pokroić na mniejsze kawałki cebulę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Fetę pokroić na spore kawałki. Warzywa układać w żaroodpornym naczyniu naprzemiennie. Kolejne warstwy posypywać przyprawami. Na koniec rozłożyć fetę. Całość polać oliwą. Zapiekać w 180 st. około 30 minut. Uwaga! Ostrożnie z solą. Feta już jest słona.