Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z cebulką, jabłkiem i pieczarkami. Szybkie danie obiadowe dla osób, którym niestraszne podroby.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15247
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1285
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1414
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15247
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1285
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1414
Składniki
Wątróbkę przepłukać, oddzielić błonki, obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w piórka, jabłko i pieczarki w plasterki.
Na patelni podsmażyć cebulę, potem dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię dołożyć obtoczoną w mące wątróbkę i podsmażać aż się zarumieni (pod przykryciem, bo pryska). Pod koniec dorzucić plasterki jabłek, przyprawić solą i pieprzem, dorzucić pietruszkę (suszoną lub świeżą). Podawać na gorąco.