Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z cebulką, jabłkiem i pieczarkami. Szybkie danie obiadowe dla osób, którym niestraszne podroby.
Polecam.
Odsłon: 281
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 164
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 281
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 164
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 100
Składniki
Wątróbkę przepłukać, oddzielić błonki, obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w piórka, jabłko i pieczarki w plasterki.
Na patelni podsmażyć cebulę, potem dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię dołożyć obtoczoną w mące wątróbkę i podsmażać aż się zarumieni (pod przykryciem, bo pryska). Pod koniec dorzucić plasterki jabłek, przyprawić solą i pieprzem, dorzucić pietruszkę (suszoną lub świeżą). Podawać na gorąco.