Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z cebulką, jabłkiem i pieczarkami. Szybkie danie obiadowe dla osób, którym niestraszne podroby.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22991
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 903
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22991
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15402
Składniki
Wątróbkę przepłukać, oddzielić błonki, obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w piórka, jabłko i pieczarki w plasterki.
Na patelni podsmażyć cebulę, potem dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię dołożyć obtoczoną w mące wątróbkę i podsmażać aż się zarumieni (pod przykryciem, bo pryska). Pod koniec dorzucić plasterki jabłek, przyprawić solą i pieprzem, dorzucić pietruszkę (suszoną lub świeżą). Podawać na gorąco.