Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka z cebulką, jabłkiem i pieczarkami. Szybkie danie obiadowe dla osób, którym niestraszne podroby.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10760
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4817
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10760
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4817
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Wątróbkę przepłukać, oddzielić błonki, obtoczyć w mące. Cebulę pokroić w piórka, jabłko i pieczarki w plasterki.
Na patelni podsmażyć cebulę, potem dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię dołożyć obtoczoną w mące wątróbkę i podsmażać aż się zarumieni (pod przykryciem, bo pryska). Pod koniec dorzucić plasterki jabłek, przyprawić solą i pieprzem, dorzucić pietruszkę (suszoną lub świeżą). Podawać na gorąco.