Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka

Wątróbka

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 2488

Dodano:

Odsłon: 7556

Wątróbka z cebulką, jabłkiem i pieczarkami. Szybkie danie obiadowe dla osób, którym niestraszne podroby.

Składniki

  • ok. 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 3-4 pieczarki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, pietruszka
  • mąka do obtoczenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbka

Przygotowanie

  1. Wątróbkę przepłukać, oddzielić błonki, obtoczyć w mące.
    Cebulę pokroić w piórka, jabłko i pieczarki w plasterki.

  2. Na patelni podsmażyć cebulę, potem dodać pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię dołożyć obtoczoną w mące wątróbkę i podsmażać aż się zarumieni (pod przykryciem, bo pryska). Pod koniec dorzucić plasterki jabłek, przyprawić solą i pieprzem, dorzucić pietruszkę (suszoną lub świeżą). Podawać na gorąco.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń