Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa po berlińsku

Wątróbka drobiowa po berlińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 535 Ocena: 16834

Dodano:

Odsłon: 7954

Idealny, prosty i szybki piątkowy obiad ;-D

Składniki

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 1 cebula (u mnie połówka i 3 młode cebulki)
  • 1 duże jabłko
  • 3 łyżki mąki
  • 10 dag masła
  • 3 łyżki oleju
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłko obieramy i wydrążamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w plastry. Na patelni roztapiamy masło i smażymy na nim jabłka z obydwu stron na jasnobrązowy kolor, następnie wyjmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce.

  2. Obraną i pokrojona w piórka cebulę podsmażamy na brązowo na pozostałym na patelni tłuszczu. Wyjmujemy i układamy koło jabłek.

  3. Na tę samą patelnię dolewamy olej na którym smażymy obtoczoną w mące wątróbkę.

  4. Wątróbkę smażymy z obydwu stron tak po 4 minutki. Przy końcu smażenia wątróbkę doprawiamy sola i pieprzem.

  5. Usmażona wątróbkę układamy porcjami na talerzu na którą nakładamy plastry jabłek oraz piórka cebuli. Ja wątróbkę podałam z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!

  6. ;-D

  7. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń