Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny, prosty i szybki piątkowy obiad ;-D
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 814
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1029
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 814
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1029
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2066
Składniki
Jabłko obieramy i wydrążamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w plastry. Na patelni roztapiamy masło i smażymy na nim jabłka z obydwu stron na jasnobrązowy kolor, następnie wyjmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Obraną i pokrojona w piórka cebulę podsmażamy na brązowo na pozostałym na patelni tłuszczu. Wyjmujemy i układamy koło jabłek.
Na tę samą patelnię dolewamy olej na którym smażymy obtoczoną w mące wątróbkę.
Wątróbkę smażymy z obydwu stron tak po 4 minutki. Przy końcu smażenia wątróbkę doprawiamy sola i pieprzem.
Usmażona wątróbkę układamy porcjami na talerzu na którą nakładamy plastry jabłek oraz piórka cebuli. Ja wątróbkę podałam z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!
;-D
;-)))