Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny, prosty i szybki piątkowy obiad ;-D
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10353
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4696
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8735
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10353
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4696
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 776
Składniki
Jabłko obieramy i wydrążamy gniazdo nasienne, a następnie kroimy w plastry. Na patelni roztapiamy masło i smażymy na nim jabłka z obydwu stron na jasnobrązowy kolor, następnie wyjmujemy z patelni i odstawiamy w ciepłe miejsce.
Obraną i pokrojona w piórka cebulę podsmażamy na brązowo na pozostałym na patelni tłuszczu. Wyjmujemy i układamy koło jabłek.
Na tę samą patelnię dolewamy olej na którym smażymy obtoczoną w mące wątróbkę.
Wątróbkę smażymy z obydwu stron tak po 4 minutki. Przy końcu smażenia wątróbkę doprawiamy sola i pieprzem.
Usmażona wątróbkę układamy porcjami na talerzu na którą nakładamy plastry jabłek oraz piórka cebuli. Ja wątróbkę podałam z ziemniakami i surówką. Smacznego !!!
;-D
;-)))