Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, zdrowa, łatwa w wykonaniu i niedroga propozycja obiadowa. Wątróbka drobiowa ma niewiele kalorii, jest bogata w witaminę A, B i żelazo, dzięki czemu szczególnie zalecane jest jej spożywanie przy zapobieganiu i leczeniu anemii.
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 33
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 308
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4399
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 35
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1015
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 33
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 308
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4399
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 35
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1015
Składniki
Wątróbkę myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy w dowolnej wielkości kawałki.
Następnie przekładamy do miski i delikatnie oprószamy mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy wątróbkę i zmniejszamy ogień.
Kiedy wątróbka z jednej strony będzie podsmażona, przekładamy ją na drugą stronę i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę razem smażymy.
Następnie dodajemy obrane, pokrojone w kostkę jabłko.
Po ok 2-3 min. przyprawiamy solą, pieprzem, posypujemy majerankiem oraz wlewamy sok malinowy.
Całość mieszamy i chwilkę razem podsmażamy.