Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbka drobiowa z jabłkiem, cebulką i sokiem malinowym

Wątróbka drobiowa z jabłkiem, cebulką i sokiem malinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 938

Dodano:

Odsłon: 7525

Smaczna, zdrowa, łatwa w wykonaniu i niedroga propozycja obiadowa. Wątróbka drobiowa ma niewiele kalorii, jest bogata w witaminę A, B i żelazo, dzięki czemu szczególnie zalecane jest jej spożywanie przy zapobieganiu i leczeniu anemii.

Składniki

  • wątróbka drobiowa, 0,5 kg
  • cebula, 1 szt. (duża)
  • jabłko, 1 szt.
  • majeranek, 1 łyżeczka
  • sok malinowy, 2 łyżki
  • mąka pszenna, do oprószenia wątróbki
  • sól i pieprz, do smaku
  • olej, do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wątróbka drobiowa z jabłkiem, cebulką i sokiem malinowym

Przygotowanie

  1. Wątróbkę myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym.

  2. Kroimy w dowolnej wielkości kawałki.

  3. Następnie przekładamy do miski i delikatnie oprószamy mąką.

  4. Na patelni rozgrzewamy olej.
    Dodajemy wątróbkę i zmniejszamy ogień.

  5. Kiedy wątróbka z jednej strony będzie podsmażona, przekładamy ją na drugą stronę i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę razem smażymy.

  6. Następnie dodajemy obrane, pokrojone w kostkę jabłko.

  7. Po ok 2-3 min. przyprawiamy solą, pieprzem, posypujemy majerankiem oraz wlewamy sok malinowy.

  8. Całość mieszamy i chwilkę razem podsmażamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń