Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 938
Dodano: 06.11.2020
Odsłon: 7525
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Wątróbkę myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym.
Kroimy w dowolnej wielkości kawałki.
Następnie przekładamy do miski i delikatnie oprószamy mąką.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Dodajemy wątróbkę i zmniejszamy ogień.
Kiedy wątróbka z jednej strony będzie podsmażona, przekładamy ją na drugą stronę i dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Chwilę razem smażymy.
Następnie dodajemy obrane, pokrojone w kostkę jabłko.
Po ok 2-3 min. przyprawiamy solą, pieprzem, posypujemy majerankiem oraz wlewamy sok malinowy.
Całość mieszamy i chwilkę razem podsmażamy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 07 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz