Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię wątróbkę z jabłkiem ale już nie koniecznie ciężką smażoną wersję. Wątróbka w papilotach jest zawsze soczysta i mięciutka.
papier do pieczenia, patelnia z pokrywką/ piekarnik
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 974
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 500
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 473
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 974
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 500
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 473
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 152
Składniki
Wątróbkę układa się na cieniutkich plasterkach jabłka w dużym kawałku papieru do pieczenia. Jeszcze sól i pieprz. Zawinięty papilot można upiec w piekarniku jeśli to większa porcja. Moja porcja mieściła się na patelni, papilot umieszcza się na suchej patelni i przykrywa pokrywką. Po nagrzaniu patelni zmiesza się ogień na średnio mniejszy. Wystarczy około 20 - 25 minut- można zawsze sprawdzić czy płyn jest klarowny. Wątróbkę nie w sposób przeciągnąć, zawsze jest soczysta.
Gotowe!
Smacznego :)