Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię wątróbkę z jabłkiem ale już nie koniecznie ciężką smażoną wersję. Wątróbka w papilotach jest zawsze soczysta i mięciutka.
papier do pieczenia, patelnia z pokrywką/ piekarnik
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2929
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6741
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2929
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 881
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2423
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6741
Składniki
Wątróbkę układa się na cieniutkich plasterkach jabłka w dużym kawałku papieru do pieczenia. Jeszcze sól i pieprz. Zawinięty papilot można upiec w piekarniku jeśli to większa porcja. Moja porcja mieściła się na patelni, papilot umieszcza się na suchej patelni i przykrywa pokrywką. Po nagrzaniu patelni zmiesza się ogień na średnio mniejszy. Wystarczy około 20 - 25 minut- można zawsze sprawdzić czy płyn jest klarowny. Wątróbkę nie w sposób przeciągnąć, zawsze jest soczysta.
Gotowe!
Smacznego :)