Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię wątróbkę z jabłkiem ale już nie koniecznie ciężką smażoną wersję. Wątróbka w papilotach jest zawsze soczysta i mięciutka.
papier do pieczenia, patelnia z pokrywką/ piekarnik
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wątróbkę układa się na cieniutkich plasterkach jabłka w dużym kawałku papieru do pieczenia. Jeszcze sól i pieprz. Zawinięty papilot można upiec w piekarniku jeśli to większa porcja. Moja porcja mieściła się na patelni, papilot umieszcza się na suchej patelni i przykrywa pokrywką. Po nagrzaniu patelni zmiesza się ogień na średnio mniejszy. Wystarczy około 20 - 25 minut- można zawsze sprawdzić czy płyn jest klarowny. Wątróbkę nie w sposób przeciągnąć, zawsze jest soczysta.
Gotowe!
Smacznego :)