Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbki drobiowe pachnące boczkiem i majerankiem. Coś szybkiego i pysznego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 468
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9599
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13448
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 468
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9599
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13448
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2711
Składniki
Boczek pokroić w kostkę. Na suchej patelni wytapiać go na wolnym ogniu. Usmażony przełożyć z patelni do miseczki.
Wątróbki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Smażyć na tłuszczu wytopionym z boczku do miękkości.
Do usmażonych wątróbek dodać boczek, majeranek, pietruszkę, doprawić pieprzem, ew. solą, jeśli boczek nie był bardzo słony. Posmażyć wszystko razem ok. 5 minut, żeby reszta sosu odparowała.
Podawać z pieczywem. Smacznego!