Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbki drobiowe pachnące boczkiem i majerankiem. Coś szybkiego i pysznego.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 146
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 146
Składniki
Boczek pokroić w kostkę. Na suchej patelni wytapiać go na wolnym ogniu. Usmażony przełożyć z patelni do miseczki.
Wątróbki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Smażyć na tłuszczu wytopionym z boczku do miękkości.
Do usmażonych wątróbek dodać boczek, majeranek, pietruszkę, doprawić pieprzem, ew. solą, jeśli boczek nie był bardzo słony. Posmażyć wszystko razem ok. 5 minut, żeby reszta sosu odparowała.
Podawać z pieczywem. Smacznego!