Do góry

Dania główne Przepis na:

Wątróbki z boczkiem

Wątróbki z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2697

Dodano:

Odsłon: 6602

Wątróbki drobiowe pachnące boczkiem i majerankiem. Coś szybkiego i pysznego.

Składniki

  • wątróbki drobiowe, 80 dkg
  • Boczek wędzony, 20 dkg
  • majeranek, 1 łyżeczka
  • Natka pietruszki, 2 łyżeczki
  • Pieprz, ew. sól
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wątróbki z boczkiem

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić w kostkę. Na suchej patelni wytapiać go na wolnym ogniu. Usmażony przełożyć z patelni do miseczki.

  2. Wątróbki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Smażyć na tłuszczu wytopionym z boczku do miękkości.

  3. Do usmażonych wątróbek dodać boczek, majeranek, pietruszkę, doprawić pieprzem, ew. solą, jeśli boczek nie był bardzo słony. Posmażyć wszystko razem ok. 5 minut, żeby reszta sosu odparowała.

  4. Podawać z pieczywem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń