Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbki drobiowe pachnące boczkiem i majerankiem. Coś szybkiego i pysznego.
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 690
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 458
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 56
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 690
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 458
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Boczek pokroić w kostkę. Na suchej patelni wytapiać go na wolnym ogniu. Usmażony przełożyć z patelni do miseczki.
Wątróbki oczyścić, pokroić w dużą kostkę. Smażyć na tłuszczu wytopionym z boczku do miękkości.
Do usmażonych wątróbek dodać boczek, majeranek, pietruszkę, doprawić pieprzem, ew. solą, jeśli boczek nie był bardzo słony. Posmażyć wszystko razem ok. 5 minut, żeby reszta sosu odparowała.
Podawać z pieczywem. Smacznego!