Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewające leczo w wegańskiej wersji.
Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę.
W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.
Papryki przekroić wzdłuż na połowy, usunąć gniazda nasienne i umyć.
Każdą z umytych połówek papryk przekroić w poprzek, a następnie każdą tak uzyskaną ćwiartkę wzdłuż na trzy części. Dzięki temu papryki będą wyraźnie wyczuwalne w potrawie.
Pokrojone papryki oraz około pół łyżeczki soli dodać do cebuli i dusić pod przykryciem przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Świeże chili pokroić, suszone w całości pokruszyć, w przypadku sproszkowanego pominąć ten etap.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na około 8 części każdy. Można usunąć gniazda nasienne, ja nigdy tego nie robię.
Pokrojone pomidory oraz chili dodać do papryk i cebuli. Całość dusić pod przykryciem przez kolejne 20 minut, czasami mieszając.
Po tym czasie leczo jest już gotowe i jest dokładnie takie, jak lubię. Jeśli jednak wolicie, kiedy papryka się rozpada, duście je trochę dłużej.
Ciecierzyca, poza tym, że jest skarbnicą białka, w sporych ilościach posiada...
Odsłon: 5063
Łazanki w wersji wegańskiej, z polską, młodą kapustą. Makaron soczewicowy zaw...
Odsłon: 218
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 62
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 200
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 44
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 293
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 62
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 200
Dziś mam dla Was propozycję na rosół ale w niecodziennej odsłonie. A jest to...
Odsłon: 44
Przepis na to ciasto podpatrzyłam na jednym z blogów. Zaciekawił mnie i po pr...
Odsłon: 293
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę.
W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojoną cebulę i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 5 minut.
Papryki przekroić wzdłuż na połowy, usunąć gniazda nasienne i umyć.
Każdą z umytych połówek papryk przekroić w poprzek, a następnie każdą tak uzyskaną ćwiartkę wzdłuż na trzy części. Dzięki temu papryki będą wyraźnie wyczuwalne w potrawie.
Pokrojone papryki oraz około pół łyżeczki soli dodać do cebuli i dusić pod przykryciem przez około 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
Świeże chili pokroić, suszone w całości pokruszyć, w przypadku sproszkowanego pominąć ten etap.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na około 8 części każdy. Można usunąć gniazda nasienne, ja nigdy tego nie robię.
Pokrojone pomidory oraz chili dodać do papryk i cebuli. Całość dusić pod przykryciem przez kolejne 20 minut, czasami mieszając.
Po tym czasie leczo jest już gotowe i jest dokładnie takie, jak lubię. Jeśli jednak wolicie, kiedy papryka się rozpada, duście je trochę dłużej.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 6
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 54